:

Hur fungerar Eniro På Sjön?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar Eniro På Sjön?
  2. Vad kostar Eniro På Sjön?
  3. Hur skaffar man sjökort?
  4. Vad kostar Seapilot?
  5. Hur mycket kostar ett sjökort?
  6. Hur funkar Navionics?
  7. Vad betyder gul pinne på sjön?

Hur fungerar Eniro På Sjön?

Eniro På sjön kommer i en gratisversion och en PRO-version (för prenumeranter). Gratisversionen ger användaren fri tillgång till sjökort för Sverige, Norge och Finland, GPS-position på kartan och möjligheten att låsa båtens position på skärmen.

Vad kostar Eniro På Sjön?

Autoruttningen finns nu tillgänglig på iPhone/iPad och kommer inom kort även till Android och vår kommande webbversion. Funktionen ingår i Pro-prenumeration som kostar 139 kr/år.

Hur skaffar man sjökort?

Det finns flera olika programvaror att välja och sjökorten är ofta billigare att köpa i digital form än på papper. Det finns olika sätt att skaffa sjökort för mobilen. Det är fullt möjligt att scanna ett papperssjökort och använda i mobilen. Du behöver naturligtvis en scanner, men också en god portion tid och tålamod.

Vad kostar Seapilot?

Priser mellan 129 kr/år för enskild del till 419 kr/år för alla delar. Appen är gratis medan man får betala för sjökorten. Vill man ha alla funktioner betalar man ytterligare 356/419 kronor per år. Uppdatering sjökort iOS äldre version kostar 409 kr, medan med nya versionen kostar det 80-95 kr/år.

Hur mycket kostar ett sjökort?

I sin grundform är Eniro på sjön helt gratis, men det finns även ett antal premiumabonnemang. För att spara kartorna i offline-läge måste du exempelvis vara Pro-prenumerant för 139 kr/år och vill du ha tillgång till Hydrographica-sjökortet kostar det 199 kronor per år.

Hur funkar Navionics?

Navionics har fyra olika typer av sjökort som täcker stora delar av farbara vatten runt jorden och uppdateras regelbundet. Sjökorten levereras antingen på MicroSD kort med SD-korts adapter eller på Compact Flash kort med olika lagringskapaciteter.

Vad betyder gul pinne på sjön?

De har oftast två svarta klot som toppmärken. Mittledsmärken är röda bojar eller prickar med vita, vertikala streck placerade mitt i farleder. Runt dem finns alltid fritt vatten. Vrakbojar är blågula och används för att visa var det finns farliga, tillfälliga hinder.