:

Hur använda Tapethyvel?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använda Tapethyvel?
  2. Hur använder man en tapetkniv?
  3. Kan man tapetsera direkt på masonit?
  4. Vilket spackel till Tapetskarvar?
  5. Måste man använda Spärrfärg?

Hur använda Tapethyvel?

Ta bort skarvar med en tapethyvel Skär mot skarven eller bakifrån skarven, beroende vad som fungerar bäst. Ibland kan tapeten sitta bra men skarvarna har släppt, då går det bra att limma skarvarna med tapetklister. När tapeten ska bort är annars en spackelspade ett effektivt verktyg.

Hur använder man en tapetkniv?

Det är ett mycket bra verktyg för att skära mot lister och socklar ja. Den vita utsvängda delen trycker du mot listen samtidigt somdu skär genom tapeten. Då får du rakbladet i "rätt" vinkel mot tapeten så den inte hackar sig genom tapeten och drar den med sig.

Kan man tapetsera direkt på masonit?

Masonit är ypperligt att tapetsera på, spackla skarvarna bara med en remsa i så får ni ett fint underlag för tapeter.

Vilket spackel till Tapetskarvar?

Utmaningen är att få väggen så slät att den knappt behöver slipas. Men för lekmän är slipningen inget som kan bortses. För att välja rätt spackel finns några tumregler, enligt Henrik Edin: Vanligt sandspackel funkar bra till gamla tapetskarvar, skadade väggar, nya gipsskivor och träfiberskiva.

Måste man använda Spärrfärg?

Använd spärrfärg för att hindra fukt från att tränga in och minska risken för blåsor. Låt torka. Spackla därefter alla hål, sprickor och skarvar. Försök att fördela spacklet så jämnt som möjligt, så slipper du slipa ojämna ytor efteråt.