:

Varför tarp?

Innehållsförteckning:

  1. Varför tarp?
  2. Hur stor tarp?
  3. Vad ska man tänka på när man sätter upp ett vindskydd?
  4. Var kan man köpa tält?
  5. Vad är viktigt när man bygger vindskydd?
  6. Vilken tält?

Varför tarp?

Tarpen skyddar mot alla typer av regnväder och ger utmärkt ventilation. För att spänna upp tarpen används vandringstavar, träd, pinnar eller annat passande. Vid fint väder kan du spänna upp tarpen högre och få ett rymligare och trevligare boende. Vid hård blåst och regn sänker du tarpen närmare marken.

Hur stor tarp?

Om du vill sova fler under tarpen eller ha ett större vindskydd för lägerplatsen ska du välja en större tarp. De stora tarparna är ofta 10m2 eller större och ger skydd åt flera samtidigt mot väder och vind.

Vad ska man tänka på när man sätter upp ett vindskydd?

Man kan också bygga ett vindskydd med hjälp av ett träd och rep. Fäst då ena kortsidan på presenningen i trädet (runt trädet om det går). Motstående kortända på presenningen fäster du i marken genom att aningen ha med dig tältspik eller genom att tälja tältspik av pinnar.

Var kan man köpa tält?

Vi erbjuder ett brett urval i storlekarna allt från 1 manna till 6 manna tält från kända varumärken som Helsport, Bergans of Norway, Vaude, Halti, Salewa och Exped. Hos XXL har du alltid fria returer och byten. 365 dagars öppet köp.

Vad är viktigt när man bygger vindskydd?

Det viktiga här är att se till att spänna upp presenningen ordentligt. Om man planerar en övernattning och dessutom ska sova intill vindskyddet så finns det en flera bra sätt att bygga upp skyddet så att det även ger skydd mot regn och mot våt mark.

Vilken tält?

Innan du köper ett nytt tält, fundera ordentligt på vad du kommer att använda tältet till. Det bestämmer vilken kvalitet och konstruktion på tältet som du behöver, vilka funktioner det måste ha och hur stort det bör vara. ... Är man så många och vill bära med sig tältet är det bättre att välja två mindre tält.