:

Hur använder du din mobil?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använder du din mobil?
  2. Hur ofta tittar vi på mobilen?
  3. Vad gör man med en telefon?
  4. Hur kom mobiltelefonen till?
  5. Hur slutar man kolla på mobilen?
  6. Vad händer i hjärnan när vi använder mobilen?
  7. Hur mycket tid spenderar vi på mobilen 2020?
  8. Vad händer om man kollar för mycket på mobilen?
  9. Vad ska jag göra med min gamla mobil?
  10. Vad ska man göra när man byter telefon?

Hur använder du din mobil?

Yngre använder mobilen mer än äldre och kvinnor mer än män. Några av de aktiviteter vi föredrar att göra i mobilen är att söka information om tidtabeller, ta del av nyheter och lyssna på musik, medan datorn används mer för e-post, faktasökning och internetbanken.

Hur ofta tittar vi på mobilen?

Redan i åttaårsåldern har över hälften (55 %) tillgång till en egen smart mobil. I genomsnitt använder vi internet 24 timmar i veckan. Drygt 9 av dessa är via mobilen, en ökning med en timme sedan förra året. Personer mellan 16 och 25 år ägnar i genomsnitt nästan 40 timmar i veckan åt internet.

Vad gör man med en telefon?

Om det däremot har skador som gör den svår att sälja, kan du återvinna den. Mobiltelefoner innehåller en rad olika värdefulla material och delar som silver som kan utvinnas och återanvändas såväl som batteri. Delar som dessa kan användas för att göra nya fräscha telefoner eller användas till exempel en kaffemaskin.

Hur kom mobiltelefonen till?

Mobiltelefonen uppfanns av Dr. Martin Cooper (född 1928) på företaget Motorola. Tillsammans med Motorolas vicepresident och chefsingenjör Martin cooper började de på 1950-talet utveckla lätta och bärbara apparater. 1967 tog deras uppfinning polisradio i bruk.

Hur slutar man kolla på mobilen?

Inför en bestämd tid varje dag då du får hålla på med mobilen. Sätt ett alarm för att begränsa tiden, och bestäm dig för vad du ska göra efteråt. Bestäm dig för platser där du inte får titta i mobilen, till exempel sängen och matbordet. Skaffa en väckarklocka och ladda din mobil långt ifrån din säng.

Vad händer i hjärnan när vi använder mobilen?

Studier visar att människor blir ointresserade av sin omgivning om de har mobilen i sin närhet. Studier visar också att mobilen påverkar vår förmåga att fokusera och prestera exempelvis i en studiesituation.

Hur mycket tid spenderar vi på mobilen 2020?

Vuxna i Sverige ägnar 3–4 timmar om dagen åt mobilen. Tonåringar 4–5 timmar. Hur det här på sikt påverkar oss vet vi inte men studier visar samband med depressioner och sömnproblem. Psykiatrikern Anders Hansen menar att vi behöver få kontroll över våra mobilvanor.

Vad händer om man kollar för mycket på mobilen?

Depression och stress kan vara vanliga åkommor och ångest och oro dominerar att uppstå av för mycket mobilanvändning. Slutsatsen vi har dragit av denna studie är att resultatet tyder på att många är beroende och påverkas negativt av mobiltelefonen och att den kan skapa ohälsa.

Vad ska jag göra med min gamla mobil?

Kommuner är ansvariga för avfall och återvinning. Vill du kasta en trasig mobiltelefon sorteras den som elavfall för återvinning eller destruktion. Som privatperson lämnar du ditt elavfall på din närmaste återvinningscentral (ÅVC). Du kan få information om den på din kommuns hemsida.

Vad ska man göra när man byter telefon?

Gör så här på den gamla telefonen:

  1. Logga in med Google-kontot. Ange din e-postadress för att kontrollera om du har ett Google-konto. Skapa ett Google-konto om du inte redan har ett.
  2. Synkronisera din data. Läs mer om hur du säkerhetskopierar data.
  3. Kontrollera att du är ansluten till Wi-Fi.