:

När ska man använda liniment?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man använda liniment?
  2. När ska man använda Kylgel?
  3. Kan man använda arnika gel på människa?
  4. Vad är Radital?
  5. Vad är Radital gel?
  6. Hur länge värmer liniment?
  7. Hur känns Ormsalva?
  8. Vad gör Arnika Gel?
  9. Hur länge Kylbandage?

När ska man använda liniment?

Liniment till hästar kan användas både före och efter ansträngande arbete för att blodcirkulationen ska öka och hjälper hästen till återhämtning samt förebygger träningsvärk. Kyla använder man efter träning så att blodkärlen drar ihop sig och svullnader minskar.

När ska man använda Kylgel?

Ska jag använda vatten eller kylgel? Egentligen fungerar det utmärkt att använda kallt vatten på hästens leder och ligament efter ett träningspass. Detta görs i syfte att minska blodgenomströmningen för att på så vis minska den inflammation som generellt uppstår efter hårdare träningspass.

Kan man använda arnika gel på människa?

Arnika är ett milt, naturligt och snällt liniment. Det är baserat på Montana-extrakt, som vanligtvis används vid vård av muskler, leder, senor och benhinnor.

Vad är Radital?

Radital Liniment - dubbelverkande liniment Radital Liniment är ett effektivt, dubbelverkande liniment som lokalt ökar blodgenom-strömningen, minskar återhämtningstiden och ger lindring vid tillfällig smärta. Linimentet passar på till människor och hästar. På häst har den god effekt på gallor.

Vad är Radital gel?

Radital Gel 250 ml Radital Gel Liniment är ett effektivt liniment vid led och muskelvärk. Massera varsamt in linimentet i muskeln och låt verka.

Hur länge värmer liniment?

Hur skiljer sig Linnex från övriga liniment och salvor? Linnex har en mycket kraftigare och mer långvarig effekt än många andra produkter på marknaden. Effekten känns 5-15 minuter efter att man strukit på salvan, som en värmande och ibland till och med lite brännande känsla.

Hur känns Ormsalva?

Ormsalva aktiv är ett värmande liniment som passar för massage av spända, stela muskler och leder. Innehåller Arnica Montana, chili och rosmarinolja samt mentol. Gör huden mjuk och smidig. ... Ormsalva aktiv kan vid applicering ge en kylande effekt på huden men verkar sedan värmande vid aktivering.

Vad gör Arnika Gel?

Arnikaextrakt används ofta för att vidga blodkärlen för ett ökat genomflöde, vilket minskar svullnader samt verkar mjukgörande för muskler och leder. Oftast är det ansträngda och utsatta muskler och sträckningar som behandlas med arnika. Massera in Arnika Gel noggrant på det aktuella området.

Hur länge Kylbandage?

Jag har fått ett kylbandage, hur länge ska jag använda det? Så länge du vill och så länge du tycker det fungerar mot smärtan. Kylbandaget påverkar inte läkningen annat än att det blir mer bekvämt för dig.