:

Hur använda Bygglaser?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använda Bygglaser?
  2. Hur använder man en Planlaser?
  3. Hur fungerar en lasermottagare?
  4. Hur använder man ett Laserpass?
  5. Hur använder man en Krysslaser?
  6. Hur använder man Korslaser?
  7. Hur använder man ett avvägningsinstrument?
  8. Hur Fluktar man?
  9. Vad är en Krysslaser?

Hur använda Bygglaser?

Hur fungerar en rotationslaser? Den fungerar ungefär som ett vattenpass men projicerar en vågrät linje på valfri yta. Rotationslasern kan dessutom visa en linje i 360 grader, till skillnad från en vanlig punkt- eller krysslaser.

Hur använder man en Planlaser?

En planlaser är helt enkelt en roterande laser som ger en rak linje i horisontalläget. En fallaser är en laser som dels ställer in sig själv enligt ovan nämnda teknik, men som även tillåter att ställas in med ett angivet fall i x-led, och vissa av dessa kan ställas in både i x- och y-led. Dessa kallas då 2-fallslaser.

Hur fungerar en lasermottagare?

Lasermottagaren är en robust, flexibel elektronisk sensor som känner av laserljus från roterande lasersändare. Mottagaren fungerar tillsammans med i stort sett alla modeller av roterande lasrar, och känner av såväl synliga som osynliga laserstrålar.

Hur använder man ett Laserpass?

Ställ laserpasset mitt emellan de två punkterna som ska mätas. Markera nivån på respektive mätplats rotera sedan passet 180 grader och markera nivåerna på nytt. Flytta sedan passet en liten bit ( det behövs inte mycket ca 0.5m) och gör om mätningen en gång till.

Hur använder man en Krysslaser?

Vad är en krysslaser? Det är ett verktyg som gör det enkelt att sätta upp saker rakt på väggen. Lasern kastar en vågrät och lodrät laserlinje dit den pekas, vilket gör att du enkelt kan montera upp hyllor eller sätta upp kakelplattor helt rakt.

Hur använder man Korslaser?

Mätaren är enkel och smidig att använda. När du har valt en vinkel mellan grader anger linjelasern din linje så att du alltid borrar eller sågar på exakt rätt ställe. Det vågräta mätplanet Så snart korslasern är uppställd och kalibrerad, har du ett vågrätt plan.

Hur använder man ett avvägningsinstrument?

Avvägningsinstrument. Ett klassiskt avvägningsinstrument består av ett vattenpass, ett sikte och en graderad stång. Siktet horisonteras eller ställs in vågrätt vid den ena punkten och stången placeras lodrätt vid den andra punkten. Genom siktet kan man avläsa på stången hur mycket högre siktet befinner sig.

Hur Fluktar man?

Att flukta innebär att man använder ögonen för att se om något är rakt. En teknik som används ännu idag för att titta på till exempel reglar i större dimensioner för att hitta ”bockryggen”. Men förr fluktade man även för att få saker och ting i våg. Gärna mot något längre bort som man visste var helt rakt.

Vad är en Krysslaser?

En krysslaser är ett smidigt verktyg som kan användas istället för vattenpass. Den största fördelen med en krysslaser är att händerna blir fria och det blir därmed enklare att sätta upp exempelvis en hylla på väggen.