:

Hur använder man Nordea dosan?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använder man Nordea dosan?
  2. Hur startar man en bankdosa Nordea?
  3. Vad är e legitimation Nordea?
  4. Hur loggar man in på Nordea?
  5. Hur får man ny Bankdosa?
  6. Hur byter man personlig kod på Nordea?
  7. Vad räknas som e-legitimation?

Hur använder man Nordea dosan?

Kortläsaren använder du tillsammans med ditt bank- eller kreditkort från Nordea till Internetbanken och för att göra säkra kortköp på Internet. Saknar du ett bank-/kreditkort får du ett speciellt Inloggningskort. Med kortet, kortläsaren och din PIN-kod tar du fram tillfälliga koder för att logga in och signera uppdrag.

Hur startar man en bankdosa Nordea?

Du startar kortläsaren genom att stoppa in kortet. Om kortet redan sitter i kortläsaren, och displayen har slocknat, trycker du på "OK"-knappen.

Vad är e legitimation Nordea?

Nordea e-legitimation och BankID är i grunden samma sak: en elektronisk id-handling som du använder för att legitimera dig på Internet. Nordea började tidigt ge ut e-legitimationer under namnet Nordea e-legitimation. Övriga svenska banker skapade senare det gemensamma varumärket BankID.

Hur loggar man in på Nordea?

Du som är kund hos oss kan skaffa Internetbanken i samband med att du loggar in i gamla Internetbanken första gången (Mobilt BankID utfärdat av Nordea, QR-läsare eller e-kod behövs).

Hur får man ny Bankdosa?

Hur väljer jag en ny? När du har glömt din kod till säkerhetsdosan är du välkommen att kontakta telefonbanken, personlig service eller besöka närmaste bankkontor för att hjälp med din säkerhetsdosa.

Hur byter man personlig kod på Nordea?

Du kan ändra pinkoden till ditt kort i tjänsten OmaLuotto under kortinställningar eller i Nordeas nätbank. Samtidigt kan du ändra också andra kortegenskaper. I samband med ändringen förnyas ditt kort och för förnyelsen debiteras en avgift enligt prislistan.

Vad räknas som e-legitimation?

En e-legitimation kan jämföras med en vanlig id-handling, till exempel id-kort eller körkort. Med en e-legitimation, som till exempel Bank-id, kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet. Med e-legitimation kan du logga in på Skatteverkets e-tjänster och skriva under och skicka in din deklaration, bland annat.