:

Kan man använda Pevaryl när man ammar?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man använda Pevaryl när man ammar?
  2. Hur länge kan jag använda Pevaryl?
  3. Kan man använda Pevaryl fotsvamp i underlivet?
  4. Kan man använda Pevaryl när man är gravid?
  5. Hur lång tid kan man ha svamp i underlivet?
  6. Är det farligt att gå med svamp för länge?
  7. Hur bota svamp i underlivet?

Kan man använda Pevaryl när man ammar?

Graviditet och amning Pevaryl kan användas under andra och tredje trimestern om den potentiella nyttan för modern uppväger de möjliga riskerna för fostret. Okänt om Pevaryl går över i modersmjölk. Rådgör med din läkare innan du använder Pevaryl under amning.

Hur länge kan jag använda Pevaryl?

Vid svårare klåda: Pevisone kräm x 2 i 1 vecka, sedan Terbinafin kräm x 1-3 veckor alt Pevaryl kräm x 2 i 1-3 veckor.

Kan man använda Pevaryl fotsvamp i underlivet?

Pevaryl är ett läkemedel som kan användas för behandling av svampinfektioner. Pevaryl finns som kräm eller puder för behandling av fotsvamp, och som vagitorium mot svamp i underlivet. Välj en produkt för att läsa mer om läkemedlet. Om du är gravid bör du prata med din läkare innan du använder pevaryl.

Kan man använda Pevaryl när man är gravid?

De lokala svampmedlen klotrimazol (Canesten) och ekonazol (Pevaryl m fl) är rekommenderad behandling av svamp i underlivet under graviditet. Inga risker för barnen har påvisats utan kvinnor som använt läkemedlen verkar snarare ha friskare graviditeter.

Hur lång tid kan man ha svamp i underlivet?

Såna besvär går över av sig själv efter några dagar. Ha inte samlag så länge du har svamp eller har ont. Slemhinnorna i slidan kan bli överkänsliga så du får ont i slidöppningen även efter att svampen är borta. Risken för sexuellt överförbara infektioner är också större om du har samlag samtidigt som du har svamp.

Är det farligt att gå med svamp för länge?

Svamp i underlivet är ofarligt men kan vara besvärligt eftersom det brukar klia och svida. Det är vanligt att få svamp i slidan. Svamp på penisen är däremot ovanligt. Ofta går det att behandla svampen med receptfria läkemedel.

Hur bota svamp i underlivet?

Svamp i underlivet är ofarligt och går ofta över av sig själv. Behandling är sällan nödvändig. Om symtomen är besvärande kan du använda svampdödande läkemedel (kräm eller salva) som finns receptfritt på apoteket. Om symtomen inte går över bör du söka vård, för att säkerställa att det inte är något annat du drabbats av.