:

När kan man använda Lackstift?

Innehållsförteckning:

  1. När kan man använda Lackstift?
  2. Vad är Lackstift primer?
  3. Hur fyller man i stenskott?
  4. Hur Bättringslacka?
  5. Hur lagar man stenskott i lacken?
  6. Hur lång tid tar det för lack att torka?
  7. Är Lackstift bra?
  8. Vad är klarlack bra för?
  9. Hur får man bort stenskott på lacken?
  10. Hur reparera Lackskada?

När kan man använda Lackstift?

* Små skador som bara nått ner till grundfärgen fixar du enklast med ett lackstift. Rätt nyans får du genom att kolla färgkoden på din bil. Efter rengöring ”duttar” du lack på skadan – en fin pensel brukar sitta i stiftets lock.

Vad är Lackstift primer?

Snabbtorkande primer grundmålning av behandlade och obehandlade ytor, inklusive trä, metall, aluminium, glas och sten. Utmärkta täcknings- och fyllningsegenskaper och förhindrar rost. Grundfärgen är lätt att slipa, både våt och torr (från korn 400) och kan övermålas med alla färger.

Hur fyller man i stenskott?

Ett stenskott i vindrutans yttre glas kan ofta ge en stor och ful skada. För att åtgärda skadan borrar man med en diamantborr för att sedan kunna pressa in lagningsvätskan. Vätskan behöver några minuter för att härda och man tar hjälp av UV-ljus för att skynda på processen.

Hur Bättringslacka?

Spruta ur lite klarlack i en burk eller locket till sprayen. Ta en liten stenskottspensel eller en ”tops” och fyll repan med klarlack. Arbetsmomentet kan behövas göras flera gånger. Låt klarlacken torka till lite mellan varven.

Hur lagar man stenskott i lacken?

Är det ett litet hål med markerade kanter är det bästa att försiktigt fylla med färg med en tändsticka eller en tandpetare. Större skador lagas med en liten pensel. Är skadan så stor att man sprayar på färg kan man göra en mall i papper för att undvika färgstänk på övrig lack.

Hur lång tid tar det för lack att torka?

Dom flesta verkstäderna torkar lacken i en ugn där den blir torr på ca: 30min. vid en objekttemperatur på 65 grader. Dom flesta har också en IR-tork för torkning av grundfläckar, punkttorkning vid rinningar och små lackeringar.

Är Lackstift bra?

Hållbarheten är cirka 1 år, dock bör stiften klara sig minst 2 år i de flesta fall, åtminstone enligt vår erfarenhet =) Viktigt! Behandla enbart det område som är skadat, låt inte färgen och klarlacken flyta upp över befintlig lack! Användning av lackstiften sker på egen risk!

Vad är klarlack bra för?

Klarlack ger ett ökat skydd och mer djup i kulören. Hagmans har både blank och matt klarlack. Vissa lacker, t. ... metallicfärger och vattenburna färger kräver klarlack.

Hur får man bort stenskott på lacken?

Laga stenskott

  1. Flera tillverkare säljer små satser med det som behövs. ...
  2. Börja med att tvätta rent runt skadan med avfettning eller syntetisk förtunning. ...
  3. Skrapa bort lös lack med kniven. ...
  4. Slipa bort all rost med sandpapper i grovlek 200. ...
  5. Lägg försiktigt på lacken med den lilla penseln.

Hur reparera Lackskada?

Vid reparation av lackskador måste bilen vara ren, torr och ha en temperaturen över 15 °C. Fäst en bit maskeringstejp över den skadade ytan. Dra sedan av tejpbiten så att eventuella lackrester följer med. Om skadan nått ner till en metallyta (plåt) är det lämpligt att använda en grundfärg (primer).