:

Får man använda bärplockare?

Innehållsförteckning:

  1. Får man använda bärplockare?
  2. Hur fungerar en bärplockare?
  3. När kan man börja plocka blåbär?
  4. Är blåbären klara?
  5. Vad är bäst att plocka blåbär i?
  6. Hur mycket tjänar en bärplockare?
  7. När är det Bärsäsong?

Får man använda bärplockare?

Bärplockare är i första hand ett säsongsjobb under sommarhalvåret, men man kan även arbeta med andra arbetsuppgifter utanför plocksäsongerna, från slutet av april till november ska det planteras, utföras frostskydd och annat förekommande och behövande gårdsarbete.

Hur fungerar en bärplockare?

En traditionell bärplockare tillverkas av tunn plåt och är utformad som en liten låda med gallerbotten. Lådan har ett handtag på ovansidan. På den ena kortsidan är gallerbotten förlängd som en gles kam och på samma sida finns en smal öppning som bären kan komma in i när plockaren vinklas uppåt.

När kan man börja plocka blåbär?

Plocksäsongen för blåbär räcker från mitten av juli till början av september.

Är blåbären klara?

Mogna blåbär Den beräknas pågå från mitten av juni till slutet av augusti/början av september, men kan variera beroende på hur sommarvädret har varit och om du är i södra eller norra delen av landet. Om det har varit en kall sommar eller mycket torka kommer blåbärssäsongen att börja senare.

Vad är bäst att plocka blåbär i?

Plats eller trä och metall är en smaksak. Små runda plockare med bärkam runt om är inte lika bra för blåbär. En bredare kam gör det lättare att plocka snabbt och varsamt.

Hur mycket tjänar en bärplockare?

Enligt kollektivavtalet mellan Kommunal och de thailändska bemanningsföretagen ska alla plockare ha rätt till 21 533 kronor i månaden. Inom bärbranschen kallas denna nivå för ”garantilönen”. Därutöver finns ett kilopris som varierar mellan olika år och som också kan ändras under säsongen.

När är det Bärsäsong?

De tidigaste bären mognar i augusti och de sena först i oktober, men är väl värda att vänta på. De riktigt mogna bären är goda att äta som de är eller att ha i desserter och smoothies. Björnbär går också mycket bra att göra saft, sylt och marmelad på och liksom blåbären går de utmärkt att frysa in.