:

Varför Batteripolfett?

Innehållsförteckning:

  1. Varför Batteripolfett?
  2. Vad är Kontaktfett?
  3. Vilket fett till Batteripoler?
  4. Vad är Batteripolfett?
  5. Vilket smörjfett?
  6. Vad består smörjfett av?
  7. Vad är Polfett?
  8. Vilket fett till centralsmörjning?
  9. Vilket smörjfett är bäst?
  10. Hur tillverkas smörfett?

Varför Batteripolfett?

Förhindrar oxidering, korrosion och uppkomst av krypströmmar.

Vad är Kontaktfett?

Smörjfett är ett halvflytande smörjmedel bestående av en smörjolja förtjockad med 5 - 30 procent av olika typer av förtjockare. Smörjfettets konsistensen mäts i så kallade NLGI-klasser. ... DKW-fett (för växellådan i bilar av märket DKW) Konsistensfett.

Vilket fett till Batteripoler?

Ska du smörja med något på polerna så smörj isåfall med batteripolsfett, inget annat. Fett, Vasselin, Tunnflytande rostskydd mm, Vad som helst är bättre än ingenting, men du ska smörja efter att du monterat polerna. Silikonbaserat polfett är absolut bäst.

Vad är Batteripolfett?

Batteripolfett är en vattenbeständig pasta med mycket god vidhäftning. Ger ett långtidsskydd mot korrosion för batteripoler och polklämmor.

Vilket smörjfett?

Olika typer av fett För att göra det enkelt så är mineralbaserade smörjfett formulerade så att de kan ge effektiv prestanda för många olika applikationer. Syntetiska smörjfett däremot ger väsentliga fördelar gentemot mineralbaserade, såsom förlängd livslängd på olja.

Vad består smörjfett av?

Vad består smörjfett av? Smörjfett är vanligtvis formulerade med tre komponenter: en basolja, förtjockningsmedel och sedan tillsatser. ... Rollen som tillsatserna har, är att komplettera smörjförmågan hos basoljan, förbättra på egenskaper som slitskydd och rostskydd.

Vad är Polfett?

Batteripolfett är en vattenbeständig pasta med mycket god vidhäftning.

Vilket fett till centralsmörjning?

COUGAR 87 SEMI SYNTETISK CLS – EP FETT FÖR CENTRALSMÖRJNING. Cougar 87 är ett semi syntetiskt multi funktions fett med EP additiv. Formulerat för användning av centralsmörjnings system inom industri, entreprenad & off-road applikationer.

Vilket smörjfett är bäst?

Vad betyder NLGI-klass för smörjmedel?

NLGI-klassBearbetad penetrationBeskrivning
13Halvfast
22Fast (normalfett)
32Extra fast
41Mycket fast

Hur tillverkas smörfett?

Mjölkfett: Fettet i smör benämns mjölkfett, smörolja eller smörfett. Vid framställning av smörfett kokar man bort vattnet i smöret och silar bort protein, laktos m.m. Industriellt framställt mjölkfett har renats till 99.8%.