:

Hur är Amar i Stjärnlösa nätter?

Innehållsförteckning:

  1. Hur är Amar i Stjärnlösa nätter?
  2. Vilken genre tillhör Stjärnlösa nätter?
  3. När skrevs boken Stjärnlösa nätter?
  4. Hur känner Amár inför resan?
  5. Hur är Stjärnlösa nätter uppbyggd?
  6. Var utspelar sig boken Stjärnlösa nätter?
  7. Vad tyckte du om Stjärnlösa nätter?
  8. Vad heter pappan i Stjärnlösa nätter?
  9. Vem är Shilan Stjärnlösa nätter?
  10. Hur fungerade det i Amárs familj när han växte upp ge exempel?

Hur är Amar i Stjärnlösa nätter?

Stjärnlösa nätter är en roman om hur de sega banden mellan fäder och söner, tvinnade av nedärvda idéer om respekt och plikt mot familjen, kolliderar med en ung mans självklara rätt att själv välja sitt liv. Berättelsen om Amàr ger läsaren inblick i en för de flesta okänd värld.

Vilken genre tillhör Stjärnlösa nätter?

Fiction Starless nights/Genres

När skrevs boken Stjärnlösa nätter?

Arkan Asaad Starless nights/Authors Arkan Asaad, född 1 december 1980 i Kirkuk i den kurdiska delen av norra Irak, är en svensk författare och flerfaldig svensk mästare i OS-grenen taekwondo. I januari 2011 romandebuterade Asaad med Stjärnlösa nätter, en delvis självbiografisk roman som berör manlig hederskultur.

Hur känner Amár inför resan?

Allt börjar som ett sommaräventyr. Amàr, hans far och syskon bilar hela vägen från Västerås ner till sin kurdiska släkt i Irak. Till en början tycker han att allt är underbart. Men snart förstår Amàr att familjen planerar något som han är – men inte vill – vara en del av: Ett bröllop mellan honom och hans kusin Amina.

Hur är Stjärnlösa nätter uppbyggd?

Av Arkan Asaad. Stjärnlösa nätter är en roman om hur de sega banden mellan fäder och söner, tvinnade av nedärvda idéer om respekt och plikt mot familjen, kolliderar med en ung mans självklara rätt att själv välja sitt liv. Berättelsen om Amàr ger läsaren inblick i en för de flesta okänd värld.

Var utspelar sig boken Stjärnlösa nätter?

Stjärnlösa nätter en berättelse om kärlek, s ... När han är arton år åker familjen på semester i Irak. Efter en tid förstår Amàr att fadern har bestämt att han ska gifta sig med den jämnåriga kusinen Amina.

Vad tyckte du om Stjärnlösa nätter?

Den som läser Arkan Asaads roman Stjärnlösa nätter får inifrån uppleva hur det känns för en ung man att bli bortgift mot sin vilja. Kusingifte är vanligt i bland annat kurdisk kultur och om det sker mot parternas vilja, är detta en stor tragedi för de inblandade.

Vad heter pappan i Stjärnlösa nätter?

Amàr är en kurdisk kille men uppvuxen i Sverige. Han vill bestämma själv hur han leva och vem han skall gifta sig med. Men huvudpersonen Amàrs pappa han tvingade Amàr att gifta sig med sin kusin Amina, och att följa deras kultur, religion och lagar.

Vem är Shilan Stjärnlösa nätter?

Aminas far hotar med döden om Amàr någonsin vågar återvända till Kurdistan. Så småningom rasar en tredje far mot Amàr och hotar att slå ihjäl Amàr som gjort flickvännen Shilan, hans dotter, så olycklig. Shilan inser att de inte kan agera utan sina respektive familjers välsignelse och gör slut med Amàr efter tre år.

Hur fungerade det i Amárs familj när han växte upp ge exempel?

Till exempel. Amár berättar om att om han hade varit hemma i Sverige hade han varit ute och festat med kompisarna. Detta är positivt då han skapar sig ett socialt umgänge med jämnåriga, å andra sidan kan det leda till att man inte umgås med sin familj och avskärmar sig från sina närmaste familjemedlemmar.