:

Hur använder man sig av kristaller?

Innehållsförteckning:

 1. Hur använder man sig av kristaller?
 2. Hur använder man energi stenar?
 3. Hur använder man helande stenar?
 4. Kan göras av bergkristall?
 5. Vilka kristaller ska man ha?
 6. Varför använder man kristaller?
 7. Hur tar man hand om stenar?
 8. Hur gör man rent stenar?
 9. Vad betyder olika stenar?

Hur använder man sig av kristaller?

Kallt vatten är lika uppfriskande för kristaller som det är för dig och därför kan du alltså rena dina kristaller genom att hålla dem under kallt rinnande vatten. Du kan också skapa ett bad för dina kristaller i handfatet och addera lite himalayasalt för en extra cleanse.

Hur använder man energi stenar?

Jag lägger mina stenar på ett kluster under natten så är de rena och laddade när jag ska använda dem på morgonen. Under rinnande vatten. Håll stenen under rinnande vatten och tänk dig att alla gamla tunga energier följer med vattnet ut i avloppet och att du fyller på med nya rena fina energier.

Hur använder man helande stenar?

Stenar för personlig utveckling Det finns många sätt att använda sig av stenarnas kraft. Det kanske vanligaste är att bära smycken med lämpliga stenar. Vi kan också bära en sten i fickan eller meditera med den. Vissa stenar kan man lägga under huvudkudden för att stimulera sina drömmar.

Kan göras av bergkristall?

Bergkristall används i billigare smycken, då det liknar diamant och har tidigare även använts i ljuskronor men har det senaste seklet där istället ersatts av slipade glasbitar alternativt plastbitar. Namnet kommer från grekiskans krystallos som betyder is.

Vilka kristaller ska man ha?

Här får du tips på kristaller som passar bra för dig som är nybörjare:

 • Svart turmalin. står för beskydd och lär skydda mot negativ energi samt elektromagnetisk strålning. ...
 • Bergkristall. är perfekt för manifestering av önskningar. ...
 • Ametist. står för healing. ...
 • Rosenkvarts. står för kärlek. ...
 • Grön Aventurin. ...
 • Citrin.

Varför använder man kristaller?

– Eftersom alla kristaller har olika energier och egenskaper kan de också hjälpa oss på olika sätt. När vi använder kristaller som har en lugnande energi känner vi oss grundade och lugna, och när vi använder peppiga kristaller med mycket energi får vi en extra energiboost, säger hon.

Hur tar man hand om stenar?

Låt stenarna ligga i Din skål med saltvatten så länge Du anser det lämpligt. (2–4 matskedar till 1 liter ljummet eller varmt vatten, låt det svalna först). Spola sedan under rinnande, rent vatten.

Hur gör man rent stenar?

Börja med att rengöra stenplattorna med kvast och vatten. Borsta först bort löst liggande grus och smuts. Spola sedan vattnet över ytan och skrubba bort fläckar och missfärgningar. Skulle detta inte räcka kan du testa att använda stensåpa på dina fläckiga stenar.

Vad betyder olika stenar?

Stenars betydelse och magiska kraft. Alla stenar och kristaller har olika vibrationer och avger en viss energi. Vi påverkas inte bara av stenen eller kristallernas energier utan även färgen i stenen. När du använder dig av dessa energier kan du balansera, rena och heala allt.