:

Kan man ha både mobilt BankID och BankID på fil?

Innehållsförteckning:

 1. Kan man ha både mobilt BankID och BankID på fil?
 2. Kan man logga in på Nordea med BankID på fil?
 3. Hur skaffar jag e legitimation Swedbank?
 4. Hur gör man med ett BankID på Fil?
 5. Hur kan jag beställa BankID på Fil?
 6. Hur hämtar du BankID på Fil?
 7. Hur ska du logga in med BankID på datorn?

Kan man ha både mobilt BankID och BankID på fil?

Du väljer själv kod. Den vanligaste formen av bankID är Mobilt BankID som sparas ner i mobiltelefonen. BankID på fil och BankID på kort används när man önskar ha e-legitimationen på datorn eller på ett kort. BankID på fil – laddas ner från internetbanken och sparas på din dator.

Kan man logga in på Nordea med BankID på fil?

Du kan använda den för att logga in direkt via mobilen eller via en dator. Fungerar hos myndigheter och i Nordeas privattjänster. BankID på fil - Laddas ner direkt till din dator. Finns för Windows och Mac OS X.

Hur skaffar jag e legitimation Swedbank?

Via internetbanken Logga in i internetbanken och gå till sidan Övriga tjänster/BankID på kort och fil/. Beställ BankId på fil. När du godkänner beställningen laddas ett BankID på fil ner till din dator och du får välja ett lösenord. Du kan ansluta dig till internetbanken via bankkontor.

Hur gör man med ett BankID på Fil?

 • Ett befintligt BankID på fil går inte att förnya utan du hämtar ett nytt enligt instruktionerna nedan. Logga in med e-kod eller Mobilt BankID från Nordea i Internetbanken PrivatÖppnas i nytt fönsterpå en dator. Välj BankIDi vänstermenyn, sedan Nytt BankID, Hämta BankID på fil.

Hur kan jag beställa BankID på Fil?

 • Via internetbanken. Logga in i internetbanken och gå till sidan Övriga tjänster/BankID på kort och fil/Beställ BankID på fil. När du godkänner beställningen laddas ett BankID på fil ner till din dator och du får välja ett lösenord. Till internetbanken.

Hur hämtar du BankID på Fil?

 • BankID på fil lagras i din dator. Du hämtar BankID på fil via din internetbank. För att kunna hämta BankID på fil behöver du också BankID säkerhetsprogram. I samband med att du hämtar BankID på fil bestämmer du också ett personligt lösenord som knyts till ditt BankID.

Hur ska du logga in med BankID på datorn?

 • Välj BankID i vänstermenyn och följ instruktionerna för att ladda ner. Ditt BankID sparas lokalt på datorn och du kan använda det för att logga in hos olika myndigheter. Så här använder du BankID på fil. Gå till myndighetens webbsida och välj att logga in med BankID. BankID säkerhetsprogram startas och du får ange din kod.