:

När ska man ta after sun?

Innehållsförteckning:

 1. När ska man ta after sun?
 2. Vad gör en after sun?
 3. Hur ofta ska man smörja med after sun?
 4. Kan man använda After Sun som solkräm?
 5. Kan man ta After Sun i ansiktet?
 6. Vilken After Sun är bäst?
 7. Vad ska man göra mot Soleksem?
 8. Kan man sola med bodylotion?
 9. Vad ska man använda för solskyddsfaktor?

När ska man ta after sun?

En röd och ömmande solbränna är alltså en brännskada. Huden har fått så mycket sol att melaninet inte kunnat stå emot och en inflammation har uppstått. ... Men man kan motverka det och påskynda läkningen genom att smörja in sig med en After sun-crèmen efter man vistats i solen.

Vad gör en after sun?

Oavsett om du bränt dig, eller om du bara vill återfuktas efter en heldag i havet, kan du köpa en underbart doftande After Sun. En bra sådan lugnar och lindrar hud som fått för mycket sol, förebygger att huden börjar fjälla, återfuktar på djupet och ser därför till att solbrännan stannar kvar längre.

Hur ofta ska man smörja med after sun?

Smörj alltid med after sun efter solning Att smörja in sig efter att ha solat är nästan lika viktigt som att göra det före. Efter en dag i solen behöver huden både vila, fukt och lite hjälp med återhämtningen. En bra after sun-kräm återfuktar, svalkar och kan även i viss mån lindra hud som har bränts.

Kan man använda After Sun som solkräm?

– Skillnaden är ofta att produkterna har olika egenskaper, en after sun är formulerad för att återfukta huden efter en dag med sol, vind och bad. ... Den kylande effekten kan kännas skön mot huden när du bränt dig. Men om du bara är ute efter rejält med fukt så funkar det att använda vanlig bodylotion.

Kan man ta After Sun i ansiktet?

– I ansiktetkan du lägga på det efter ditt serum. Din after sun ersätter då din nattkräm i ansiktet. Om du inte vill det så rekommenderar jag att du köper några after sun-masker. En sådan har du på ansiktet i en kvart eller 20 minuter, sedan tvättar du bort den och gör din vanliga hudvårdsrutin.

Vilken After Sun är bäst?

After Sun vi rekommenderar

 • Premium: Maria Åkerberg After Sun Lotion.
 • Mellan: Evy Technology After Sun Mousse.
 • Budget: Nivea Sun After Sun Moisture Spray.
 • Special: Goldwell Dualsenses Sun Reflects After Sun 60 Sec Treatment.

Vad ska man göra mot Soleksem?

Så här kan du göra om du har fått soleksem:

 1. Låt bli att sola några dagar för att låta huden läka.
 2. Lindra klåda och sveda med receptfri kräm eller salva med hydrokortison.

Kan man sola med bodylotion?

Bodylotion innehåller ofta mycket vatten och oljor. Den återfuktar huden absolut bäst under sommaren och strax efteråt när luften fortfarande inte är så torr. Eftersom det är en mindre mängd olja i denna produkt så absorberas den snabbt av huden utan att kännas klabbig.

Vad ska man använda för solskyddsfaktor?

Om du har ljus hy och blont eller rött hår behöver du generellt sett använda en hög solskyddsfaktor, gärna SPF 50. Ju ljusare hy desto känsligare för solen brukar den vara. Mörk hy avger i sig ett visst skydd, men det är ändå bra att komplettera med en solskyddsfaktor på 20 om du planerar att vara ute i solen.