:

När ska man använda avfettning på bilen?

Innehållsförteckning:

 1. När ska man använda avfettning på bilen?
 2. Måste man använda avfettning?
 3. Hur använder man avfettning?
 4. Hur länge ska Kallavfettning ligga på?
 5. När ska man använda alkalisk avfettning?
 6. Vilken avfettning?
 7. Vad kan man använda istället för avfettning?
 8. Hur blandar man avfettning?

När ska man använda avfettning på bilen?

Lägg på avfettningsmedlet när bilen är torr Men även övriga typer av avfettningsmedel blir mer effektiva om de läggs på en torr bil. Tänk också på att kallavfettning löser upp rostskydd som finns på bilens "insida", till exempel inuti dörrarna.

Måste man använda avfettning?

En riktigt smutsig bil behöver avfettningsmedel för att bli ren, det räcker inte bara med schampo. ... Bilen blir lättare att hålla ren om du tvättar och vaxar regelbundet. Då slipper du använda starka rengöringsmedel.

Hur använder man avfettning?

Så här gör du:

 1. Kör bilen till en tvätthall. ...
 2. Lägg på avfettningsmedel – gå nerifrån och upp. ...
 3. Låt avfettningen verka i cirka fem minuter. ...
 4. Spola med vatten. ...
 5. Schamponera. ...
 6. Spola av noggrant – uppifrån och ner med en vanlig vattenslang (du kommer åt bättre än med högtryckstvätten). ...
 7. Torka – uppifrån och ner.

Hur länge ska Kallavfettning ligga på?

Låt avfettningen verka i några minuter Rengöringsförmågan hänger ihop med hur lång tid som avfettningen fått verka. Låt verka i en fyra-fem minuter, sedan är det dags att skölja av. Däremot ska man aldrig låta avfettningsmedel torka ut helt, vilket kan hända rätt fort om fordonet står utomhus i solen.

När ska man använda alkalisk avfettning?

Alkaliskt avfettningsmedel funkar utmärkt på en blöt bil och är som regel också rätt effektivt mot bromsdamm på fälgarna. På våren är det bra att kombinera först kallavfettning, skölja med högtryckstvätt och sedan gå på med en alkalisk avfettning. Då löser man både fet tjärsmuts och vanligt vägdamm.

Vilken avfettning?

Alkalisk avfettning passar utmärkt att använda för att få bort fågelskit, damm och smuts som är icke petroleumbaserat. ... Alkalisk avfettning tar dock bort animaliskt och vegetabiliskt fett såsom kroppsoljor, mögel, insektsrester och fågelskit. Alkaliskt avfettningsmedel går utmärkt att använda på blöta ytor.

Vad kan man använda istället för avfettning?

Västerbottenssåpa är överfettad och fungerar därför även som avfettningsmedel och gör alla starka kemikalier överflödiga. Regeln är att tvätta bilen – inte gnugga! Lack repas lättare än vad man tror så iaktag försiktighet. Vattnet ska vara ljummet och kom ihåg att aldrig använda mer än 3/4 av vattnet i hinken.

Hur blandar man avfettning?

Blanda 1 del produkt och 10 delar vatten till 25 delar vatten beroende på hur smutsigt ditt fordon är. Det viktiga är att aldrig låta en alkalisk avfettning torka in eller appliceras på en varm yta och den skall inte användas i direkt solljus. Lämpligtvis spä ut produkten i en tryckspruta och applicera på ditt fordon.