:

Hur tillagar man svamp som är torkad?

Innehållsförteckning:

 1. Hur tillagar man svamp som är torkad?
 2. Vad kan man göra med karljohansvamp?
 3. Vad motsvarar 1 dl torkade trattkantareller?
 4. Hur ska man förvara torkad svamp?
 5. Kan man torka Förvälld svamp?
 6. Vad göra med soppar?
 7. Hur Anrättar man karljohansvamp?
 8. Hur mycket torkade kantareller motsvarar färska?
 9. Vad väger 1 liter torkade trattkantareller?

Hur tillagar man svamp som är torkad?

Torkad kan svampen smulas och tillsättas direk i maten. Kan även läggas i blöt ca 15 minuter eller förvällas/kokas i lite hett vatten några minuter. Häll av och krama ur. Stek/fräs med lite smör eller olivolja och blanda med grönsaker som broccoli, gröna bönor eller liknande.

Vad kan man göra med karljohansvamp?

Allra bäst hållbarhet får du genom att torka stensoppen. Det gör du genom att skära ner svampen till tunna skivor om cirka 3-4 mm. Använd en svamptork, lägg luftigt på exempelvis myggnät eller torka i ugn på låg temperatur.

Vad motsvarar 1 dl torkade trattkantareller?

FärskFörkoktTorkad
1 liter3 dl1-3 dl
200-300 gknappt 200-300 g20-30 g

Hur ska man förvara torkad svamp?

Torka svamp Förvara i glasburk med tättslutande lock i ett mörkt och torrt utrymme. Då är hållbarheten flera år. Du bör helst inte vistas i samma rum som du torkar svamp. Svamp avger sporer och de kan ge luftvägsbesvär och allergiska reaktioner.

Kan man torka Förvälld svamp?

Som grundprincip fungerar all svamp att torka. Karl-Johan, olika skivlingar och champinjoner. Det är bara murklor som verkligen måste förvällas, gärna i omgångar, annars kan de vara giftiga! ... Konserveringen kan göra att smaken på till exempel champinjoner blir djup och mustig.

Vad göra med soppar?

Kolla på recept om det finns något på soppar! Man kan torka dem i tunna skivor eller små bitar, då blir de inte alls så slemmiga när man sedan blöter upp dem och steker dem. Jag torkade en massa soppar förra säsongen, de blev mycket godare än färska/frysta. Dessutom håller de sig längre än frysta.

Hur Anrättar man karljohansvamp?

Gör så här

 1. Ansa karljohanssvampen och skiva den. Skala och skiva vitlöken.
 2. Stek svampen i olja i en stekpanna tills den börjar bli gyllenbrun. Tillsätt vitlök och rosmarinbladen och stek ytterligare ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.

Hur mycket torkade kantareller motsvarar färska?

10 g torkad svamp motsvarar 100 g färsk svamp. Torkad svamp omräknas gånger 10 för att få den mängd färsk svamp som det motsvarar. Den torkade svampen blir därför drygt att använda och är en gammal konserveringsmetod som som är utan konserveringsmedel.

Vad väger 1 liter torkade trattkantareller?

Därför är det svårt att svara på din fråga men om det finns något medeltal så kan man säga att 1 liter trattkantareller motsvarar c:a 3-4 hg som i torkat tillstånd borde motsvara ungefär 30-40 gram.