:

Kan man använda stormkök inne?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man använda stormkök inne?
  2. Vilken sprit till Trangiakök?
  3. Kan man använda Trangia över eld?
  4. Hur funka en Trangiakök?
  5. Kan man använda Trangiakök inomhus?
  6. Kan man använda spritkök inomhus?
  7. Hur mycket sprit till Trangia?
  8. Vilket gasolkök?

Kan man använda stormkök inne?

Till Trangias kök finns både sprit- och gasbrännare. Skaffar man sig båda brännarna kan man dra nytta av båda bränsletypernas fördelar. Ännu lättare att använda är Primus Essential. ... Det enda av köken som enligt instruktionsboken är godkänt för användning inomhus är campingköket Bright Spark.

Vilken sprit till Trangiakök?

T-röd, T-sprit, Rödsprit osv. Annan ren sprit på minst 70-80% går också att använda. Ren Etanol är effektivt men sotar mycket. Ren Metanol sotar mindre men är livsfarlig att inandas och förtära och är ej lämpligt för inomhusbruk!

Kan man använda Trangia över eld?

Ja, alla kärl kan användas över öppen eld, sprit eller gaskök. Tänk på att vissa produkter har plastdetaljer som kan smälta vid direktkontakt med eld. Även här gäller aktsamhet för överhettning.

Hur funka en Trangiakök?

Du sätter igång ett spritkök genom att fylla brännaren med T-röd och tända. Det är oftast lättast att tända med tändsticka. Fyll på spriten medan det övre vindskyddet är av och sätt på det innan du tänder. Du ser inte alltid om det brinner, men håller du handen en bit ovanför lågan känner du om det brinner eller inte.

Kan man använda Trangiakök inomhus?

De benämns lite olika, stormkök, spritkök, campingkök – kärt barn har många namn. Det som är gemensamt är att man kan använda dem inomhus. Både spritkök och gasol fungerar inomhus. Det man ska tänka på är att ha en bra ventilation och även att vara försiktig med den öppen lågan.

Kan man använda spritkök inomhus?

Du kan laga mat utan el på en gas- eller vedspis. Du kan också använda ett spritkök inomhus på ett eldfast underlag. Se till att det vädras. Om du till ditt förfogande har en gård med grill, kan du tillreda ett varmt mål där.

Hur mycket sprit till Trangia?

Beräkna 1,0 liter rödsprit för matlagning för 2 personer per vecka. Ef- fekt: 10 btu. Förvara spritbrännaren i en plastpåse eller liknande för att förhindra korrosions- skador på kokkärlen.

Vilket gasolkök?

Bäst i test för bästa stormköket med gas blev Trangia 25-5 UL gaskök. Det här är ett klassiskt Trangiakök av grymt bra kvalitet som du kan lita på i vått och torrt. Det här friluftsköket passar perfekt för 2 personer och lika bra för långvandring som campingäventyr.