:

Hur fungerar en Örontemp?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar en Örontemp?
  2. När har man feber örontermometer?
  3. När kan man börja använda örontermometer?
  4. Hur fungerar Braun örontermometer?
  5. Hur fungerar Braun febertermometer?

Hur fungerar en Örontemp?

En infraröd örontermometer mäter snabbt och säkert kroppstemperaturen eller feber. ... Eftersom öronkanalen inte är rak kan det hända att det blir fel vinkel på termometern och att IR-strålen mäter på öronkanalen istället för trumhinna, vilket ger en missvisande mätning.

När har man feber örontermometer?

En tumregel är att när temperaturen har ökat med minst en grad, personen inte mår bra och känner sig sjuk så räknas det som feber. Kärntemperaturen kan mätas i hörselgången, i rektum, oralt, i urinblåsan, i lungartären eller i matstrupen. Vid kritiska tillstånd kan en permanent termometer vara ett alternativ.

När kan man börja använda örontermometer?

I en del studier anges en åldersgräns (varierande mellan 6 månader och 5 år) för örontermometer [4, 8, 9], medan andra menar att det går bra att mäta i örat på barn i alla åldrar [5, 6, 10-13].

Hur fungerar Braun örontermometer?

Alla infraröda örontermometrar från Braun mäter värme som genereras av trumhinnan och omgivande vävnad för att få fram ett exakt temperaturvärde på en lättavläst skärm inom några sekunder. Urvalet innehåller olika modeller och därmed är du och din familj i trygga händer när det gäller temperaturmätning.

Hur fungerar Braun febertermometer?

Braun ThermoScan mäter den infraröda värmen som genereras av trumhinnan och omgivande vävnader. För att undvika felaktiga temperaturmätningar värms sondspetsen upp till en temperatur nära människokroppens. När Braun ThermoScan placeras i örat övervakar den kontinuerligt den infraröda energin.