:

Hur används en Muurikka?

Innehållsförteckning:

 1. Hur används en Muurikka?
 2. Hur använder man stekbord?
 3. Vilken olja till stekhäll?
 4. Vilket fett till Muurikka?
 5. Kan man elda i Muurikka?
 6. Är Muurikka bra?
 7. Hur använder man en Grillplatta?
 8. Varför Stekplatta?
 9. Vad är en stekhäll?
 10. Vilken stekhäll använder kapten mat?

Hur används en Muurikka?

Innan en Muurikka används för första gången behöver du bränna in den för att den ska fungera så bra som möjligt. Detta gör du genom att både tvätta och fettbehandla den. Vid användning kommer sedan stekhällen att patineras och mörkna ytterligare, så ju oftare du använder din Muurikka, desto bättre kommer den fungera!

Hur använder man stekbord?

Säker stekning förutsätter alltid användning av skyddshandskar och ändamålsenli- ga hjälpmedel såsom en stekspade. Vid öppning av stekbordets lock bör man akta sig för uppstigande ånga. Lämna inte ett påkopplat stekbord helt utan övervakning för längre tider.

Vilken olja till stekhäll?

Använd gärna varmpressad rapsolja när du lagar mat på stekhäll. Olja tål högre temperatur än smör och det är mindre risk att den bränns, men om du vill kan du tillsätta en klick smör under matlagningen för smakens skull.

Vilket fett till Muurikka?

Muurikka Silava är ett universellt stekfett som är utmärkt för all stekning. Speciellt på grund av att maten blir så knaprig på ytan. Muurikka Silava är en ren naturprodukt som innehåller 70% ryggspäck av svin och 30% finsk rybsolja.

Kan man elda i Muurikka?

Vad är enklast att börja med om man ska laga mat på muurikkan? Funkar murrikkan bara över öppen eld eller kan man använda den över grillen? Nej, muurikkan funkar både över öppen eld samt på en högre benställning med gasol. (Beror på vad du vill ha, men köper du för gasol finns altenativen när du beställer.)

Är Muurikka bra?

Bäst i hemmet: rankar Muurikka 58cm som den bästa stekhällen. De gillar att den kommer som ett färdigt kit. De gillar även att den är praktisk, dess kvalitet samt att du kan ta av den för tillagning över öppen eld. I deras test har de även med en stekhäll i samma storlek från Hällmark som också får bra betyg.

Hur använder man en Grillplatta?

Grilla på grillplatta Förvärm stekplattan i ca 5 minuter med full effekt. Stek biffen 2-3 minuter på vardera sidan. Efter användning av stekplattan, se till att ta bort matresten från plattan.

Varför Stekplatta?

Fördelar med stekplatta – Självklart måste man övervaka tillagningen, men stekbordet gör det lättare, även för en hemmakock. Stekbordets dubbelsidiga yta är perfekt för att grilla känsligare livsmedel som verkar omöjliga att grilla på ett vanligt galler, särskilt när man vill att anrättningen ska se presentabel ut.

Vad är en stekhäll?

En stekhäll är en större panna av varmvalsat stål eller gjutjärn som är svagt skålad, någonstans mitt emellan en stekpanna och en wok. Tack vare den stora arean ryms ändå en stor mängd vätska på hällen, vilket gör att du kan utnyttja den både för att steka, koka,fritera, baka – eller till och med göra pizza.

Vilken stekhäll använder kapten mat?

Bästa stekhällen 2021 – Laga fantastisk mat utomhus

 • Muurikka Pro Stekhäll Set 58 cm. Vårt betyg (5/5)
 • Hällmark Stekhäll Komplett Set 58 cm. Vårt betyg (4.9/5)
 • Hällmark Komplett Set 78 cm. Vårt betyg (4.9/5)
 • Muurikka Stekhäll 100 cm. Vårt betyg (4.8/5)
Mor AP