:

Kan man foga med stenmjöl?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man foga med stenmjöl?
  2. Vad lägger man under marksten?
  3. Hur använda Fogsand?
  4. Vilken fog till marksten?
  5. Är stenmjöl farligt?
  6. Vad ska man lägga mellan stenplattor?

Kan man foga med stenmjöl?

Den är lätt att sopa ner i fogarna och passar i stort sett alla typer av markstenar. Det finns även en variant av fogsand med högt pH-värde som är ogräshämmande. Stenmjöl är ett krossat material som binder bra och försvårar myrornas framfart. Stenmjöl är lämpligt att använda till gatsten och kullersten.

Vad lägger man under marksten?

Med fiberduk på plats är det tid att lägga på ett lager med bergkross, eller stenkross som det även kallas. Bergkross utgör det bärande lagret när du lägger marksten och ska därför packas väldigt ordentligt. Vi rekommenderar att du använder bergkross 0-32 mm och att du hyr en markvibrator.

Hur använda Fogsand?

Sopa ner sanden mellan plattorna eller markstenen med en hård kvast. Sopa diagonalt över ytan. Torr väderlek och torr, säckad sand är att föredra eftersom den rinner lättare ner i fogen. Sopa fram och tillbaka tills fogarna inte tar emot mer fogsand.

Vilken fog till marksten?

Vi rekommenderar Flexibel Hårdfog i nio fall av tio. Den härdar i kontakt med vatten vilket gör att den håller ogräs och myror borta från din stenläggning. Fogen blir även elastisk vilket tillåter rörelser i marken utan att fogen skadas.

Är stenmjöl farligt?

Stenmjöl är en restprodukt som blir 'över' när man krossar berg. Det finns inget miljöfarligt i det (förutom att man kanske inte ska andas in det dagligen...).

Vad ska man lägga mellan stenplattor?

Det finns bara ett verkligt effektivt sätt att hålla ogräset borta. Och det är den lösning som skulle ha valts redan när stenarna sattes: En bra, fast fog. En bra fog mellan stenarna utgörs av fogsand.