:

Vad har stödstrumpor för funktion?

Innehållsförteckning:

  1. Vad har stödstrumpor för funktion?
  2. Är det bra med stödstrumpor?
  3. Hur länge ska man ha på sig stödstrumpor?
  4. Varför ska man använda kompressionsstrumpor?
  5. När ska man inte använda stödstrumpor?
  6. Vem provar ut kompressionsstrumpor?
  7. Varför ska man ha Kompressionskläder?

Vad har stödstrumpor för funktion?

Transportsträckan från fötterna till hjärtat är relativt lång, men med hjälp av ett par stödstrumpor syresätts blodet och ger en smidigare ström från hjärtat ner till fötterna och sedan tillbaka igen som innebär att du slipper obehaget och smärtan, benen känns piggare och mer energifyllda samt att kroppen orkar arbeta ...

Är det bra med stödstrumpor?

Kompressionsstrumpor har nämligen en mycket bra förebyggande effekt mot åderbråck, klaffsvikt och blodproppar i benen. Stödstrumpor är även bra för när benen känns trötta och svullna vid graviditet eller när man sitter still länge på flyget eller på jobbet.

Hur länge ska man ha på sig stödstrumpor?

Stödstrumpor och kompressionsstrumpor bör inte användas längre än sex månader.

Varför ska man använda kompressionsstrumpor?

Teorin bakom strumporna är att de sitter tight över vristen, vilket ökar blodcirkulationen. När blodet rör sig snabbare genom kroppen mot hjärtat syresätts det effektivare samtidigt som det transporterar med sig så kallade slaggprodukter, vilket gör att musklerna återhämtar sig snabbare.

När ska man inte använda stödstrumpor?

Om du har något av följande symptom/problem bör du inte använda stödstrumpor: Diabets. Symptomgivande arteriell insufficieens. Vätskande eksem.

Vem provar ut kompressionsstrumpor?

En kompressionsstrumpa stimulerar blodcirkulationen i benen. De har även en god förebyggande effekt mot svullna och trötta ben. Om du har behov av en kompressionsstrumpa för medicinskt syfte, så ska dessa provas ut av en läkare.

Varför ska man ha Kompressionskläder?

Forskning har visat att kompression ger förbättrad prestationsförmåga, mindre svullnad och stelhet i muskulaturen, lägre puls vid aktivitet och bättre återhämtningsförmåga mellan träningspassen. – Vi vill inte sticka ut näsan och säga att man blir en bättre löpare med kompressionskläder.