:

Hur djup är en torktumlare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur djup är en torktumlare?
  2. Finns det smala tvättmaskiner?
  3. Vad är en bra torktumlare?
  4. Hur stor torktumlare?
  5. Varför blir det inte torrt i torktumlaren?
  6. Vad är skillnad mellan torktumlare och kondenstumlare?
  7. Finns det toppmatade tvättmaskiner med torktumlare?
  8. Är Värmepumpstumlare bra?
  9. Vilken typ av torktumlare ska man ha?

Hur djup är en torktumlare?

En normalstor torktumlare har bredd och djup på 60 cm och en höjd mellan 85–90 cm.

Finns det smala tvättmaskiner?

I Electrolux Homes sortiment finns serien Slim Line där tvättmaskinerna är anpassade för att passa i de allra minsta badrummen. Behöver du en liten tvättmaskin som ändå kan ta mycket tvätt kan du satsa på en tvättmaskin som är ca 50 cm djup, de har ofta en kapacitet på ca 7 kg.

Vad är en bra torktumlare?

De tillverkare som enligt experterna gör de bästa torktumlarna just nu är Bosch, Miele och Siemens. Miele torktumlare är ofta dyrare än Bosch och Siemens, vilket gör de sistnämnda mer prisvärda för vanliga konsumenter. Också Samsung, Electrolux och LG har varumärken som placerat sig bra i testerna.

Hur stor torktumlare?

Det är nämligen viktigt att inte överfylla torktumlaren. En överfull tumlare förbrukar mer energi och kläder blir dessutom mer skrynkliga....Standardrekommendationen – samma kapacitet som tvättmaskinen.

Antal personer i hushålletKapacitet
1 – 2 pers3,5 – 5 kg
3 pers6 – 7 kg
4 – 5 pers8 – 9 kg
Fler än 5 pers10 – 12 kg
BE

Varför blir det inte torrt i torktumlaren?

Torktumlaren kanske inte kan torka tvätten ordentligt om luddfiltret är igensatt. Luddfiltret samlar upp ludd och fibrer från kläder och måste rengöras efter varje torkprogram. Luddfiltret sitter vid luckans kant. ... Om filtret är kraftigt igensatt tvättar du det under kranen med varmt vatten.

Vad är skillnad mellan torktumlare och kondenstumlare?

En torktumlare kondenstumlare kräver ingen ventilation, utan kondenserar ånga till vatten som i sin tur leder direkt till avloppet. Denna tumlare omvandlar kall luft till varm luft som den torkar kläderna med, och släpper sedan ut luften i rummet. En värmepumpstumlare avfuktar luften och återanvänder sedan värmen.

Finns det toppmatade tvättmaskiner med torktumlare?

Liten tvättmaskin med torktumlare Våra kombi tvättmaskiner har en kapacitet för tvätt på 8 kg och 5kg kapacitet för torkning.

Är Värmepumpstumlare bra?

Tack vare tekniken får du en bättre hantering av dina kläder med mindre förbrukad energi - till skillnad från en vanlig torktumlare. Dessutom har värmepumpstumlaren energimärkningen A++, som är skonsam för elräkningen. I och med den låga energiförbrukningen blir värmepumpstumlaren även ett bra val för miljön.

Vilken typ av torktumlare ska man ha?

Det finns två typer av torktumlare, frånluftstumlare och kondenstumlare. En frånluftstumlare ansluts till ventilationen och varm luft som passerar tvätten tar med sig fukten i utblåsluften. ... Men finns ingen ventilation ska du välja en kondenstumlare. Då kan du också dra nytta av värmen den avger.