:

Vad kan man göra med Kakaonibs?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kan man göra med Kakaonibs?
 2. Vad är Kakaonibs bra för?
 3. Vad kan man ersätta Kakaonibs med?
 4. Kan man smälta Kakaonibs?
 5. Vad kan man göra av kakaobönor?
 6. Vad kan man använda ist för kakao?
 7. Kan man smälta kakao?
 8. Kan man temperera om choklad?
 9. Är kakao AIP?

Vad kan man göra med Kakaonibs?

Kakaonibsen är bitar av rå kakaoböna och innehåller bland annat antioxidanter. Kung Markattas ekologiska Kakaonibs är underbara att strö över kladdkakan eller att ha i din hemagjorda glass för extra crunch och chokladsmak. De kan även göra din smoothie extra lyxig.

Vad är Kakaonibs bra för?

Magnesium hjälper musklerna att slappna av och järn bidrar till att syret transporteras runt i kroppen som det ska. Även fosfor, kalium, krom och B-vitaminer finns i kakaonibs. För hjärta och kärl: Enligt forskning så ska kakao också bidra med positiva egenskaper för hjärt- och kärlsystemet i kroppen.

Vad kan man ersätta Kakaonibs med?

Om chiafrön, kakaonibs och andra nyttigheter

 • Kakaonibs. Kakao är supernyttigt och gott, därför bör du äta det i dess råaste form, nämligen som nibs. ...
 • Kokoschips. Kokoschips är till skillnad från flingor lite större och ofta rostade och supergoda att äta precis som de är. ...
 • Chiafrön. ...
 • Sesamfrön. ...
 • Psylliumfrön.

Kan man smälta Kakaonibs?

Kakaonibs använder vi i müsli, i granola (tillsätt efter ugnen), i snackblandningar, i sallader, som topping på smoothies, chiapuddingar, overnight oats, yoghurt och gröt. Kakaomassa funkar superbra att använda om du vill göra egen choklad eller smälta över och toppa frukt i eller hälla över glass tex.

Vad kan man göra av kakaobönor?

Kakaopulver är mald kakaomassa. Kakaomassa framställs från kakaobönorna som växer på kakaoträdet. Kakao används ofta i olika bakverk där man vill ha chokladsmak.

Vad kan man använda ist för kakao?

Carob, eller Johannesbröd på svenska, är en ärtväxt och pulvret från rostade och malda baljor är det man kallar carob. Detta används som ersättning för kakao vid autoimmun kost, AIP, och till skillnad från kakao är carob fritt från koffein.

Kan man smälta kakao?

smälter du choklad i vattenbad Värm upp vatten i en kastrull, några centimeter från botten räcker. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar och placera i en värmetålig skål eller allra helst en vattenbadinsats. Lägg skålen eller insatsen över kastrullen. Vattnet ska sjuda men inte koka.

Kan man temperera om choklad?

Du kan värma på chokladen under tiden du arbetar med den, men överskrid aldrig maxtemperaturen för då får du temperera om. Gör ett stelningsprov genom att doppa en palett i chokladen. Om den stelnar inom två minuter är chokladen färdigtempererad, annars är chokladen för varm. Då får du göra om hela tempereringen.

Är kakao AIP?

Carob, eller Johannesbröd på svenska, är en ärtväxt och pulvret från rostade och malda baljor är det man kallar carob. Detta används som ersättning för kakao vid autoimmun kost, AIP, och till skillnad från kakao är carob fritt från koffein.