:

Hur ska man använda munskölj?

Innehållsförteckning:

 1. Hur ska man använda munskölj?
 2. Hur ofta ska man ta fluorskölj?
 3. Varför Barntandkräm?
 4. Hur ska man använda Flux?
 5. Hur använder man en Mellanrumsborste?
 6. Är fluor bra eller dåligt?
 7. Är Zendium bra?
 8. Hur ofta Fluxa?
 9. När ska man ta Flour?

Hur ska man använda munskölj?

Hur använder jag munskölj?

 1. Mät upp den rekommenderade mängd som anges på förpackningen.
 2. Ta in munsköljningsvätskan i munnen.
 3. Skölj munnen i 20-30 sekunder genom att gurgla och fördela vätskan i munnen.
 4. Spotta ut vätskan.

Hur ofta ska man ta fluorskölj?

Hur ofta du ska använda fluorsköljning beror på sköljmedlets koncentration. Har du ökad risk att få karies är det är det bra om du sköljer med 0,2-procentig natriumfluoridlösning dagligen. Det blir ett komplement till borstning med fluortandkräm. Tandvårdspersonal kan ge råd om hur ofta du bör skölja.

Varför Barntandkräm?

Fluor stärker tänderna och skyddar dem mot karies. Använd därför alltid fluortandkräm. Till barn 0-6 år ska du använda barntandkräm. ... Forskare över hela världen är eniga om att fluor är viktigt för att stärka tänderna och hålla dem friska.

Hur ska man använda Flux?

Att skölja med extra fluor direkt efter tandborstning är bra, men ännu bättre kariesskydd får du om du fluorsköljer efter en måltid under dagen. Var noggrann med att titta efter att sköljmedlet du använder innehåller fluor då det finns produkter på marknaden som är fluorfria.

Hur använder man en Mellanrumsborste?

Använd mellanrumsborsten dagligen, gärna på kvällen framför en spegel. Dra borsten varsamt fram och tillbaka ett par gånger i varje mellanrum. Undvik vanlig tandkräm mellan dina tänder då denna ofta innehåller slipmedel. Använd istället TePe Gingival Gel som innehåller både klorhexidin och fluor.

Är fluor bra eller dåligt?

En bieffekt av för mycket fluor är tandfluoros, fläckar på tänderna, som mest ses som ett estetiskt problem. För mycket fluor kan vara giftigt och leda till osteofluoros. Ostefluoros innebär ökad benmassa och bentäthet som ger smärta, stelhet och minskad rörlighet i lederna.

Är Zendium bra?

Zendium Tandkräm extra fresh Den här tandkrämen lämpar sig för den som vill få en bra munhälsa och som är på jakt efter en trevligare andedräkt. Genom att man använt sig av ingredienser som proteiner och naturliga enzymer kan goda bakterier bidra med en positiv påverkan på tänder, mun, andedräkt och tandkött.

Hur ofta Fluxa?

För bästa effekt bör man skölja med fluor 1-2 gånger om dagen. Exempelvis efter tandborstning så du får in en bra rutin för ditt fluxande. Ur kariessynpunkt är det extra gynnsamt att skölja på kvällen, eftersom fluoren skyddar under natten. Ett annat bra alternativ är att sprida ut fluoret under dagen och t.

När ska man ta Flour?

Tar du som vuxen två cm tandkräm på tandborsten, borstar i två minuter och sköljer munnen sparsamt med vatten så har tänderna tagit upp så mycket fluor som möjligt. Att skölja med extra fluor direkt efter tandborstning är bra, men ännu bättre kariesskydd får du om du fluorsköljer efter en måltid under dagen.