:

Kan man tvätta sig med Galltvål?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man tvätta sig med Galltvål?
  2. Hur länge ska Galltvål verka?
  3. Varför Galltvål?
  4. Är Galltvål farligt?
  5. Hur framställer man Galltvål?
  6. Vad gör man Galltvål av?
  7. Hur mycket Galltvål?
  8. Vilka fläckar tar Galltvål bort?
  9. Vad finns i Galltvål?
  10. Är Galltvål bra?

Kan man tvätta sig med Galltvål?

En fast Galltvål använder du precis som en vanlig fast tvål, bara att tvätta händerna (eller kroppen) på helt vanligt sätt. Om du mekat med bilen och har oljiga händer eller kanske tagit i sot så är flytande Galltvål att föredra då den kan vara lite effektivare på olja, fett och sot.

Hur länge ska Galltvål verka?

Dosering för fläckbehandling: Bred ut galltvålen direkt på fläcken och låt den verka ca. 15 minuter. Skölj ordentligt och lägg plagget direkt i tvättmaskinen.

Varför Galltvål?

Galltvål är ett miljövänligt alternativ vid all slags fläckborttagning och rengöring. Finns både i fast och flytande form samt som tvättmedel för att ta bort dålig lukt ur kläderna. Endast naturliga ämnen ingår i Galltvål. Den är helt biologiskt nedbrytbar och inga konserveringsmedel eller parfymer är tillsatta.

Är Galltvål farligt?

Nej, galltvål är inte farligt. Tvålen är helt biologiskt nedbrytbar och gjord av naturliga fetter samt oxgalla.

Hur framställer man Galltvål?

Galltvål består i huvudsak av två olika delar. Basen är förtvålad kokos- och palmolja med tillsatt oxgalla. Dess gröna färg kommer från klorofyll vilket också hjälper till att ta bort exempelvis gräsfläckar. Det som däremot ger galltvålen dess namn är just att den innehåller oxgalla.

Vad gör man Galltvål av?

Endast naturliga ämnen ingår i GALLTVÅL. Den är helt biologiskt nedbrytbar och inga konserveringsmedel eller parfymer är tillsatta. Tvålbasen består av vegetabilisk kokosolja och palmolja som är ekologiskt odlade i ett Fair Trade Projekt i Brasilien och Dominikanska Republiken.

Hur mycket Galltvål?

Oavsett vilken typ av fläck du vill ta bort så är tillvägagångssättet detsamma. Fukta fläcken med ljummet vatten och gnugga den fasta tvålen mot fläcken (eller droppa på lite flytande galltvål). Gnugga tills du jobbat upp ett lödder och låt sedan få verka en stund innan du tvättar plagget i tvättmaskinen.

Vilka fläckar tar Galltvål bort?

Så använder du galltvål Den fasta galltvålen rekommenderas till fläckar från växter, gräs, bär, frukt, grönsaker och så vidare. Det gröna klorofyllet i tvålen hjälper till att lösa den typen av fläckar. Den flytande galltvålen rekommenderas till olja, fett, sot och liknande.

Vad finns i Galltvål?

Ingredienser: 30% vegetabilisk tvålbas,

Är Galltvål bra?

Galltvål är himla enkelt att använda och kan gärna användas för rengöring av mer än textilier. Det går lika bra att använda galltvål vid rengöring av ugnen, skorna och nästan allting annat hemma. För att ta bort fläckar från kläder med galltvål gör man såhär: Blöt tyget där fläcken är.