:

Vad kan man använda en riskokare till?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man använda en riskokare till?
  2. Varför använda riskokare?
  3. Hur lång tid tar en riskokare?
  4. Hur man kokar ris i riskokare?
  5. Hur mycket kostar en riskokare?
  6. Kan man göra gröt i riskokare?
  7. Vilken riskokare är bäst?
  8. Finns det bra riskokare?
  9. Varför fastnar riset i riskokaren?
  10. Hur kokar man ris i mikron?

Vad kan man använda en riskokare till?

För den som vill göra mer än att koka ris finns det flera råvaror och maträtter som man laga i en riskokare. Prova pasta, nudlar, potatis, grönsaker, grytor, gröt, omelett, äppelkaka, scones med mera. Undvik dock sådant som kan koka över.

Varför använda riskokare?

Den håller riset varmt När riset är färdiglagat, så har de flesta riskokare en ”håll-maten-varm”-funktion. Det vill säga riset kokas inte mer, men riset är varmt tills du ska äta det.

Hur lång tid tar en riskokare?

För vitt ris tar det ungefär 17 minuter, för rött ris cirka 36 minuter. Det är väldigt snabbt jämfört med en del dyrare riskokare som kan ta mer än 1 timme att koka vitt ris.

Hur man kokar ris i riskokare?

Det är därför förhållandet mellan vatten och ris för riskokaren är 1:1 vatten till jasminris. Så för 1 kopp ris, använd 1 kopp vatten, och på samma sätt, för 3 koppar ris, använder du 3 koppar vatten. Kom bara ihåg att du måste använda samma kopp för att mäta både riset och vattnet.

Hur mycket kostar en riskokare?

Priser för OBH Nordica 6322

379 krTill Butik
393 krTill Butik
Gratis frakt över 499 kr Öppet köp i 90 dagar
399 krTill Butik
Gratis frakt över 499 kr Öppet köp i 30 dagar

Kan man göra gröt i riskokare?

När riset är kokt hålls det varmt tills det skall ätas. Riskokaren lämpar sig också väl till att laga gröt med och du kan laga ångkokta grönsaker i den med det medföljande ångkokningsgallret.

Vilken riskokare är bäst?

Topp 5 bästa riskokare

  • Hamilton Beach Digital Simplicity 37541.
  • Näst bäst. Tefal Classic 2 RK101.
  • MEST PRISVÄRD. Wilfa RC-5S.
  • BÄST FÖR MINDRE HUSHÅLL. Tristar RK-6117.
  • BÄSTA VALET FÖR RÅRIS. OBH Nordica 6322 Inox.

Finns det bra riskokare?

Riskokare är smidiga alternativ för den som vill koka perfekt ris utan att ha koll på det medan man tillagar resten av maten. Den bästa modellen i testet och som utsågs till bäst i test var Tefal Classic 2 och på andraplats kommer riskokaren 6322 från OBH Nordica.

Varför fastnar riset i riskokaren?

Om din riskokare inte har en nonstick-beläggning så kan det vara till stor hjälp. Använd rätt mängd vatten. Vitt ris behöver i regel mindre vatten än brunt ris. Ju mer vatten du använder när du kokar ris, desto klibbigare kommer det att bli.

Hur kokar man ris i mikron?

Ett vanligt lock kommer att få vattnet att koka över och du kommer istället ha en kladdig mikro och okokt ris. Kör riset 10 minuter på högsta värmen för att sedan köra 15 minuter på medium. Efter det är riset klart och redo för att ätas.