:

Hur verkar Corsodyl?

Innehållsförteckning:

  1. Hur verkar Corsodyl?
  2. Hur använda Corsodyl gel?
  3. Hur snabbt verkar Corsodyl?
  4. Är Corsodyl receptfritt?
  5. Hur verkar parodontax?
  6. Kan man använda Corsodyl till hund?
  7. När kan man äta efter Corsodyl?
  8. Hur länge kan man ta Corsodyl?
  9. Vad gör man åt inflammation i tandköttet?

Hur verkar Corsodyl?

Corsodyl används som bakteriedödande medel före och efter operationer i munhålan. Tillfälligt vid inflammation i munslemhinnan hos protesbärare. Vidare används Corsodyl då tandborstning är försvårad såsom vid kortvarig sjukdom, olycksfall, stark kariesbildning, tandköttsinflammation och tandlossning.

Hur använda Corsodyl gel?

HUR DU ANVÄNDER CORSODYL Användes 1-2 gånger dagligen på samma sätt som en vanlig tandkräm. Ca 2 cm gel appliceras på tandborsten och borstning skall ske under minst 1 minut. Spotta ut eventuellt överskott. Skölj inte munnen efter att ha applicerat gelen.

Hur snabbt verkar Corsodyl?

Vid kirurgi i munnen användes Corsodyl lösning 5 dagar före och 5 dagar efter operationer. Vid tandkirurgi användes Corsodyl lösning efter operationen under 1-3 veckor. Corsodyl användes efter tandborstning med tandkräm och inte innan. Munnen bör sköljas noggrant med vatten efter tandborstning.

Är Corsodyl receptfritt?

Corsodyl är ett receptfritt läkemedel med det verksamma ämnet klorhexidin. Det är ett bakteriedödande medel som används före och efter operation i munhålan. Det kan användas tillfälligt av protesbärare vid inflammation i munslemhinnan.

Hur verkar parodontax?

Till skillnad från vanlig tandkräm innehåller parodontax natriumbikarbonat. När du borstar, penetrerar den lagret av bakterier och bryter sönder det så att det lättare kan tas bort. parodontax tandkräm är 4 gånger så effektiv att ta bort huvudorsaken till blödande tandkött jämfört med en vanlig tandkräm*.

Kan man använda Corsodyl till hund?

Hundar drabbas av plack och tandsten som kan ge upphov till tandköttsinflammation och tandlossning. Tandborstning (helst varje dag!) och sköljning av munnen med klorhexidinlösning (Paroex eller utspädd Corsodyl) är det enda som fungerar förebyggande.

När kan man äta efter Corsodyl?

När tanden är borta bildas en liten propp med levrat blod som skyddar såret. För att såret ska läka bra ska du inte skölja munnen, äta, dricka eller röka förrän bedövningen försvunnit. Vänta minst två timmar. Välj flytande eller halvfast föda så att inte såret irriteras det första dygnet.

Hur länge kan man ta Corsodyl?

Det receptfria läkemedlet Corsodyl munhålelösning 2 mg/ml klorhexidin och munhålegel 1% klorhexidin håller i upp till tre månader efter att man öppnat förpackningen.

Vad gör man åt inflammation i tandköttet?

Egenvården är viktigast

  1. Borsta tänderna morgon och kväll, extra noga vid tandköttskanten.
  2. Gör rent mellan tänderna med tandtråd, mellanrumsborste och/eller tandsticka.
  3. Regelbundna besök hos tandhygienist eller tandläkare är viktigt för att upptäcka sjukdom tidigt.