:

Hur använder man en Drinksil?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använder man en Drinksil?
  2. Hur gör man när man Muddlar?
  3. Hur skakar man drinkar?
  4. Varför ska man skaka drinkar?
  5. Hur man använder en shaker?
  6. Hur stor shaker ska man ha?
  7. Hur Muddla mynta?
  8. Vad betyder Muddla citron?
  9. Har ingen drink shaker?
  10. Vad behöver man för att blanda drinkar?

Hur använder man en Drinksil?

Drinksil som används tillsammans med cocktailshaker eller rörglas när man vill hälla upp drinken i glasen utan att få med is och andra fastare ingredienser. Tänk på att inte skaka eller röra drinken för länge då Isen ska kyla drinken när den skakas, inte späda ut drinken så att den blir vattnig i glaset.

Hur gör man när man Muddlar?

En muddler används för att krossa eller mosa drinkingredienserna. Den kan antingen se ut som på bilden – en rörsked med långt skaft som används både till att blanda och att muddla. En muddler kan också se ut som en mortelstöt och vara i exempelvis plast, sten, metall eller trä.

Hur skakar man drinkar?

Skaka, skaka, skaka... Du kan använda en shaker, men en enkel burk med lock går också bra. Fördelen med en tredelad shaker, (förutom att den ser tjusig ut), är att den brukar komma med en sil. Mousserande drycker ska aldrig skakas eller mixas, då försvinner bubblorna.

Varför ska man skaka drinkar?

Att skaka och röra drinkar är två olika tekniker som används för att kyla ned, späda ut och blanda drinkens ingredienser. Om en drink innehåller vätskor med olika tjocklek, viskositet, ska den skakas.

Hur man använder en shaker?

Shakers är utrustade med antingen ett filter eller en boll för att förhindra klumpbildning när du shakar din dryck. Filtret sätts uppe vid locket medan bollen läggs i tillsammans med drycken.

Hur stor shaker ska man ha?

Hur stor shaker du behöver, bör baseras på vilka typer av drinkar du vanligtvis tillreder och hur många drinkar du vill kunna blanda till på en gång. Vi rekommenderar minst 50 centiliter, för att shakern ska vara tillräckligt stor för flera olika typer av drinkar och tillfällen.

Hur Muddla mynta?

Det är viktigt att inte muddla myntan, något som jag alltid trott att man ska göra. Genom att muddla myntan så trycker man ur de beska safterna medan det man vill ha, aromen, endast sitter på utsidan i de små håren på bladen. Därför ska man bara stöta lite lätt för att få ut smaken men ej beskan.

Vad betyder Muddla citron?

Vad är en muddler? ... Muddlers har oftast formen av en stav eller ett litet brännbollsträ med en slät eller tandad botten. En slät botten passar bra när du inte vill att dina ingredienser ska bli krossade, som till exempel till en drink som Mojito. En tandad botten är perfekt när du ska krossa frukter.

Har ingen drink shaker?

Istället för en shaker kan du använda en stor syltburk som du skakar och skruvar på i en pistongrörelse, fram och tillbaka i tio sekunder. Isen ska smälta och gå sönder, sen öppnar du locket på glänt och häller upp som en sil ner i cocktailglaset.

Vad behöver man för att blanda drinkar?

Cocktail och drinkar blandas oftast av tre ingredienser. En grundsprit, en smaksatt sprit samt juice eller soda.