:

Hur plocka dragon?

Innehållsförteckning:

  1. Hur plocka dragon?
  2. Vad passar bra till dragon?
  3. Vad är dragon bra för?
  4. Vad påminner om dragon?
  5. Var trivs dragon?
  6. När skördar man dragon?
  7. Vad passar mejram till?
  8. Vad passar kummin till?
  9. Vad är muskotnöt bra för?
  10. Är Rosepeppar nyttigt?

Hur plocka dragon?

För den som vill ha färsk dragon i maten så är det enkelt att bara plocka av bladen direkt från plantan efter behov och klippa ner. Om man hellre vill torka bladen så ska detta göras snabbt för att få bästa resultat, och de torkade bladen ska sedan förvaras mörkt i en sluten förpackning för att få en lång hållbarhet.

Vad passar bra till dragon?

Dragon, gräslök, körvel och persilja är en mild och fin blandning som passar till både kötträtter och grönsaksrätter. Om du är ute efter en kraftigare och aromatisk smak så ska du istället kombinera dragon, mejram, persilja och timjan.

Vad är dragon bra för?

Fransk Dragon förhindrar sura uppstötningar, är bra för matsmältningen och förbättrar aptiten för den som behöver. Örten används till många åkommor i olika delar av världen, indianerna tex använde det mot menstruationsproblem och för att underlätta hårt arbete.

Vad påminner om dragon?

Liknande ingredienser

  • Timjan.
  • Persilja.
  • Mejram.
  • Basilika.

Var trivs dragon?

Fransk dragon Trivs i sol eller lätt skugga.

När skördar man dragon?

Användning: Plocka blad efter behov under hela växtsäsongen. Huvudskörden gör man i slutet av sommaren. Fransk dragon får kraftigare smak som torkad än som färsk.

Vad passar mejram till?

Mejram är en nära släkting till oregano men skiljer sig mycket i både smak och utseende. Mejram ingår ofta i olika örtkryddblandningar och passar bra i ärtsoppa, grönsaks-, fisk- och lammrätter samt lever.

Vad passar kummin till?

När kummin används som krydda benämns ofta delfrukten som ”frö”. Kummin passar bra i bröd, kakor och kex och även i korvar, kötträtter och surkål. Den används också för smaksättning av kryddat brännvin. Kummin ska inte förväxlas med spiskummin som har en helt annan smak.

Vad är muskotnöt bra för?

Muskotnöten har även starka antibakteriella egenskaper, bland annat har man sett att den dödar en rad bakterier i munhålan som bidrar till att orsaka karies. ... Forskare har också sett att muskotnöten har antidepressiva egenskaper.

Är Rosepeppar nyttigt?

Rosépeppar är en krydda som på grund av sin mångsidiga karaktär kan användas inom många områden av matlagningen. Kryddan används såväl till kött-, fisk-, fågel-, skaldjurs- och grönsaksrätter som till desserter. Väldigt ofta används dock kryddan till ljusare kött. Rosépeppar är även en god krydda i såser.