:

Hur fästa bygellås?

Innehållsförteckning:

 1. Hur fästa bygellås?
 2. Hur låser man cykeln på bästa sätt?
 3. Hur använder man Kättinglås?
 4. Är Ramlås säkra?
 5. Hur fäster man ett Ramlås?
 6. Hur använda vajerlås?
 7. Hur låser man en cykelvagn?
 8. Hur fungerar ett Ramlås?
 9. Hur låser man moped?

Hur fästa bygellås?

Så här låser du din cykel med ett bygellås Plocka bort ditt framhjul och ställ det vid bakhjulet. Fäst bygeln från bygellåset runt det fasta föremålet, sedan genom sadelstagen och de båda hjulen. Har du en mindre bygel som ej når runt allt så fäst den runt ett stag och fälgen på det ena hjulet (eller om möjligt båda).

Hur låser man cykeln på bästa sätt?

Bästa sättet att låsa cykeln

 1. Lås din cykel med ett godkänt U-lås eller bygellås som komplement till cykelns fast monterade bakhjulslås (som också ska vara godkänt).
 2. Sätt fast låset så att det låser fast både framhjul och ram vid ett fast förankrat föremål.

Hur använder man Kättinglås?

Några riktigt bra kättinglås tycker vi är AXA Cherto City och Abus 8900 som båda är godkända av SSF.

Är Ramlås säkra?

Om man ”fyller ut” låset med stolpe, ram osv så att det inte går att få in en domkraft i låset (det är nämligen så de bryts upp) är man verkligen väldigt säker. Ramlås är de absolut smidigaste låsen – de sitter fast på ramen och är därför alltid med på cykelturen.

Hur fäster man ett Ramlås?

Att montera ramlåset i de färdiga skruvhålen är ofta busenkelt och kräver minimalt med verktyg, oftast är det en 4 mm insexnyckel alternativt en T20 Torx som behövs i verktygsväg. Har du inga skruvhål? Det finns då speciella fästen att köpa som fungerar istället för skruvhål direkt i ramen, du hittar dom här.

Hur använda vajerlås?

Repet går dubbelt genom bygellåset och bildar på så sätt en ögla i andra änden. Öglan fixeras genom att skruva upp låshuset med muttrarna. Repet kläms då åt och bildar en mycket stark låsning.

Hur låser man en cykelvagn?

En cykelvagn kan alltid tas loss från cykeln och rullas därifrån även om själva cykeln är låst. Därför är det bra om man har ett separat lås till cykelkärran. Det enklaste är att låsa fast den med ett vajer- eller kabellås. Gärna något som är lite längre.

Hur fungerar ett Ramlås?

Det är nätta och diskreta och väger inte särskilt mycket. Ramlås är ett lås som du ofta finner monterade på standardcyklar redan när du köper cykeln.

Hur låser man moped?

För mopedlås gäller klass B eller hänglås och kätting i klass 3. För äldre klass 2-mopeder krävs normalt ett lås, medan kravet på EU-mopeder är dubbla lås. Kontrollera vilka låskrav ditt försäkringsbolag har. Försök att i möjligaste mån låsa fast fordonet i fasta föremål.