:

Hur ansöker man om varumärkesskydd?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ansöker man om varumärkesskydd?
  2. Hur kollar man varumärkesskydd?
  3. Hur ansöker man om mönster och designskydd?
  4. Är namnet varumärkesskydd?
  5. Hur mycket kostar att registrera ett varumärke?
  6. Hur fungerar varumärken?

Hur ansöker man om varumärkesskydd?

Ett företagsnamn är namnet på ett registrerat företag som registreras av Bolagsverket. Ett varumärke ansöker man om hos PRV och det är ett kännetecken som utmärker din specifika vara eller tjänst och skiljer den från andras.

Hur kollar man varumärkesskydd?

I Svensk Varumärkesdatabas kan du göra en sökning och se de varumärken som redan finns registrerade. Vad är skillnaden mellan ett företagsnamn och varumärke? Varumärket är kännetecknet för din vara eller tjänst och det registrerar du på PRV.

Hur ansöker man om mönster och designskydd?

Önskar du att registrera din design i flera länder kan du börja med att lämna in en ansökan i Sverige och med prioritet ansöka vidare. Från den dag du har lämnat in din ansökan i Sverige har du 6 månader på dig att ansöka för samma design i andra länder.

Är namnet varumärkesskydd?

Ett varumärke är ett kännetecken för en produkt eller tjänst. Vill du skydda ditt varumärke i Sverige ansöker du om skydd hos Patent- och registreringsverket (PRV). En svensk varumärkesregistrering gäller i tio år och kan därefter förlängas tio år i taget.

Hur mycket kostar att registrera ett varumärke?

För ett företag som vill ha ett skydd i Sverige för sitt varumärke betalar i regel mellan 2 000 kronor till 6 000 kronor. Kostnaden kan, beroende på hur många klasser man vill registrera i, bli högre.

Hur fungerar varumärken?

Ett varumärke är en symbol för hela verksamheten i ett komprimerat format. Det fungerar som ett visuellt kännetecken. De vanligaste varumärkena är de som kallas för ”ordmärken” som är uppbyggda av bokstäver, namn, slogans, siffror eller annat liknande, till exempel ICA, SVT och Volvo.