:

Hur används Bivaxduk?

Innehållsförteckning:

 1. Hur används Bivaxduk?
 2. Hur sköter man Bivaxdukar?
 3. Hur förvarar man Bivaxdukar?
 4. Hur mycket bivax till Bivaxduk?
 5. Varför Bivaxduk?
 6. Vad kan man göra med bivax?
 7. Var köper man Bivaxdukar?
 8. Är bivax bra för huden?
 9. Vad för tyg till Bivaxduk?
 10. Var kan man köpa Bivaxdukar?

Hur används Bivaxduk?

En bivaxduk är ett miljövänligt alternativ till plastfolie. Med en bit tyg, bivax och strykjärn kan du göra den själv. Bivax har antibakteriella egenskaper och kan användas till att linda in till exempel ost, grönsaker och bröd. Duken kan också läggas över en tallrik med rester.

Hur sköter man Bivaxdukar?

Tips för att ta hand om din bivaxfolie Skötselråd Bivaxfolien är lätt att rengöra så att du kan återanvända den. Handtvätta dukarna i kallt vatten med ett milt, miljövänligt diskmedel. Låt dem lufttorka eller torka av med en handduk.

Hur förvarar man Bivaxdukar?

I början kan bivaxdukarna göra så att händerna blir rätt så klibbiga, men det brukar avta efter ett par tvättar med vatten. När bivaxdukarna torkat kan de förvaras i ett mörkt och svalt utrymme och sedan användas upp till 1 år. Det är hur väl du sköter om dina bivaxdukar som avgör hur länge de håller.

Hur mycket bivax till Bivaxduk?

Om det fattas bivax någonstans - lägg dit lite bivax och sätt in plåten i ugnen igen tills det smält. 8....GÖR SÅ HÄR:

 • Sätt ugnen på 150 grader.
 • Klipp tyget i en (eller flera) kvadrater, ca 30 x 30 cm.
 • Smula ner eller riv ner bivaxet i en skål. Min gissning är att ca 30 gram per duk behövs.

Varför Bivaxduk?

Vaxet gör tyget något stelt, men formbart, så duken funkar till exempel perfekt att spännas över en skål, eller lindas runt en ost och håller sedan formen på egen hand! Att bivaxet har antibakteriella egenskaper bidrar till dukens förträfflighet! Den kan användas om och om igen.

Vad kan man göra med bivax?

12 smarta idéer - därför behöver du bivax hemma

 1. Läppsalva. Cerat med mineraloljor gör ofta läpparna fnasiga med tiden. ...
 2. Bivaxsalva. Bivax och olja med en högre halt av just oljan ger en skyddande salva. ...
 3. Bivaxdukar. ...
 4. Ljus av bivax. ...
 5. Trådhjälp för handsöm. ...
 6. Möbelpolish. ...
 7. Ge bättre glid. ...
 8. Stormsäkra tändstickor.

Var köper man Bivaxdukar?

Bivaxdukar går att köpa på olika eko-shoppar och tillverkas i stort sett av ekologisk bomull och ekologisk bivax. En del tillsätter även en skvätt olja. Men de går även att göra själv och det är både billigt och lätt.

Är bivax bra för huden?

Bivax skyddar mot väder och vind, avvisar kyla och vatten, bevarar värme och fukt. Det lugnar även irriterad hud som får lugn och ro under vaxskyddet, mjukar upp torr och narig. Bivaxet har också antibiotiska egenskaper. Bivax absorberas inte av huden utan lägger sig på ytan med en fet och vaxig känsla.

Vad för tyg till Bivaxduk?

Du behöver bivax och bomullstyg: Ett stycke snyggt bomullstyg. Tyget ska vara tätt vävt men inte för tjockt för då blir duken klumpig att använda, lakansväv eller tunnare är lämpligt.

Var kan man köpa Bivaxdukar?

Bivaxdukar går att köpa på olika eko-shoppar och tillverkas i stort sett av ekologisk bomull och ekologisk bivax. En del tillsätter även en skvätt olja. Men de går även att göra själv och det är både billigt och lätt.