:

Vem kan få resedokument?

Innehållsförteckning:

  1. Vem kan få resedokument?
  2. Hur lång tid tar det att få ett främlingspass?
  3. Hur får man kontakt med Migrationsverket?
  4. Vilka länder kan man åka till med främlingspass?
  5. Vem kan ansöka om främlingspass?
  6. Vilka länder kan man resa till med resedokument utan visum?
  7. Hur lång tid tar det att få ett svenskt medborgarskap?

Vem kan få resedokument?

För att kunna ett resedokument ska du vara erkänd flykting enligt 1951 års Genèvekonvention eller vara statslös och uppfylla kraven i 1954 års New York-konvention.

Hur lång tid tar det att få ett främlingspass?

Att en person fått ett uppehållstillstånd i Sverige på grund av att den har skyddsskäl gentemot myndigheterna i ditt hemland och därför inte kan vända dig dit för att ett pass är det starkaste skälet till att beviljas främlingspass.

Hur får man kontakt med Migrationsverket?

Här hittar du olika sätt att kontakta oss. Du kan logga in och skicka meddelanden till oss via Min sida eller skicka mejl via ett formulär. Du kan också hitta telefonnummer och adresser till oss. Det går även att boka tid inför ditt besök och beställa blanketter.

Vilka länder kan man åka till med främlingspass?

Främlingspass vilka länder kan man resa med Det svenska främlingspasset uppfyller alla EU:s krav på pass och går därmed att använda för resor till alla länder. Kontakta alla landets ambassad för det landet du ska resa till om du exempelvis skulle behöva visum.

Vem kan ansöka om främlingspass?

Du som inte har något pass, och som inte har möjlighet att få ett, kan i vissa fall få ett främlingspass av Migrationsverket. Om du har blivit svensk medborgare ska du vända dig till Polisen för att ansöka om ett svenskt pass.

Vilka länder kan man resa till med resedokument utan visum?

Andorra, Australien, Belgien, Brunei, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Japan, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Portugal, San Marino, Schweiz, Singapore, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Sydkorea, Storbritannien, ...

Hur lång tid tar det att få ett svenskt medborgarskap?

I nuläget tar det ca 38 månader att få ett beslut om svenskt medborgarskap (för frågor om handläggningstid i dagsläget, se Migrationsverkets hemsida och fyll i vilket ärende frågan gäller). Observera att detta inte är ett löfte om att du kommer att få ett beslut inom denna tid.