:

När öppnas ansökan till komvux?

Innehållsförteckning:

  1. När öppnas ansökan till komvux?
  2. Hur ansöker man om komvux?
  3. När öppnar ansökan till komvux Göteborg?
  4. När får man besked om man kommit in på komvux?
  5. Hur skriver man ut sig från komvux?
  6. Hur kompletterar man gymnasiebetyg?

När öppnas ansökan till komvux?

Gymnasiala kurser och kurspaket söker du senast 8 veckor före kursstart. I kursutbudet ser du sista ansökningsdag på varje kurs och kurspaket. Grundläggande kurser har ingen sista ansökningsdag. Var ute i god tid, och se till att din ansökan är så komplett som möjligt.

Hur ansöker man om komvux?

Hur ansöker jag till komvux? För att söka till komvux kontaktar du din hemkommun. Om din hemkommun inte erbjuder de kurser du behöver läsa för att bli behörig till högre studier så har du rätt till att läsa dem i en annan kommun. Ta kontakt med vuxenutbildningen i din hemkommun för mer information.

När öppnar ansökan till komvux Göteborg?

Nu har ansökningsperioden för de fristående kurserna på komvux samt yrkesutbildningar med kursstart 9 augusti i Göteborg öppnat. Sista ansökningsdag för dessa kurser är 4 maj. Du som avslutar delkurs 4 på grundläggande nivå, och som vill fortsätta med gymnasiala kurser med start i augusti ska också ansöka nu.

När får man besked om man kommit in på komvux?

Du får besked om du har fått plats på komvux senast en vecka innan kursen startar.

Hur skriver man ut sig från komvux?

Du kontaktar din hemkommun, dvs kommunen som du är skriven i och pratar med utbildningsförvaltningen eller ansvarig för kommunens vuxenutbildning eller studie och yrkesvägledare.

Hur kompletterar man gymnasiebetyg?

Om du vill höja betyget på en eller flera kurser du redan har gått på gymnasiet, kan du göra det via en så kallad prövning. Då läser du på egen hand och tentar sedan av kursen eller kurserna. Om du får ett högre betyg än tidigare på ditt prov räknas det in i ditt jämförelsetal.