:

Hur anmäler man till högskoleprovet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur anmäler man till högskoleprovet?
  2. Kan man anmäla sig till högskoleprovet i efterhand?
  3. Kan man fortfarande anmäla sig till högskoleprovet?
  4. När anmäler man sig till högskoleprovet?
  5. Vart ska jag skriva högskoleprovet?
  6. När börjar anmälningen till högskoleprovet?
  7. Hur kan man jämföra betyg med högskoleprovet?
  8. När ska högskoleprovet ställas in?
  9. Vad krävs för att genomföra Högskoleprovet hösten 2020?

Hur anmäler man till högskoleprovet?

Du anmäler dig till högskoleprovet via hogskoleprov.nu. Avgiften är 450 kronor, och betalningen måste göras senast den sista anmälningsdagen. Man kan inte anmäla dig efter att anmälningsperioden är slut. Notera att om man betalar på sista anmälningsdagen så måste man använda kortbetalning med VISA eller MasterCard.

Kan man anmäla sig till högskoleprovet i efterhand?

Anmälan till högskoleprovet sköts av Universitets- och högskolerådet (UHR). Att anmäla sig efter deadline är helt omöjligt och det är därför viktigt att du har koll på vilka datum det är som gäller. Nästa prov som skrivs är våren 2020.

Kan man fortfarande anmäla sig till högskoleprovet?

Högskoleprovets anmälningsperiod sträcker sig över ca två veckor och brukar vanligtvis ligga 1-3 månader innan provdagen. Det finns i regel ingen möjlighet till sen anmälan, så se till att anmäla dig innan sista anmälningsdatum!

När anmäler man sig till högskoleprovet?

Anmälan öppnar den 11 januari och stänger den 18 januari 24.00. Det är samma anmälningsperiod för båda proven och du kan inte välja provdatum själv och du får bara skriva provet vid ett av de två datumen. När anmälan har stängt kommer UHR fördela de som har anmält sig mellan de två provtillfällena.

Vart ska jag skriva högskoleprovet?

Du kan anmäla dig till och skriva högskoleprovet i de flesta större orter i Sverige och även på vissa orter utanför Sverige. Det är till provanordnaren som intyg ska skickas. Eftersom VIP-utbildningen är helt online kan du studera när du vill, hur mycket du vill och var du vill i hela världen.

När börjar anmälningen till högskoleprovet?

  • Anmälningsperiod. Anmälan till högskoleprovet den 25 oktober öppnar den 25 september och stänger den 1 oktober. Har du svenskt personnummer anmäler du dig med ditt svenska personnummer. Är du utländsk medborgare utan svenskt personnummer, anmäler du dig med ditt födelsedatum.

Hur kan man jämföra betyg med högskoleprovet?

  • Till vissa utbildningar där betygskraven är höga, kan det vara bra om man har skrivit högskoleprovet för att kunna konkurrera om en plats. Ibland används provresultatet också för att skilja mellan sökande med samma meritvärde i betygsurvalet. Du behöver kolla hur antagningen görs för den utbildning du är intresserad av.

När ska högskoleprovet ställas in?

  • Högskoleprovet äger vanligtvis rum två gånger per år, på våren på en lördag och på hösten på en söndag. På grund av den överhängande risken för smittspridning har UHR efter noga överväganden beslutat att ställa in högskoleprovet den 18 oktober 2020.

Vad krävs för att genomföra Högskoleprovet hösten 2020?

  • Högskoleprovet hösten 2020 Det krävs omfattande insatser för att möjliggöra ett högskoleprov och regeringen flyttar nu tillfälligt ansvaret för provets genomförande från 21 universitet och högskolor till UHR. Regeringen tillsätter också en nationell samordnare för att bistå UHR att genomföra smittskyddssäkra högskoleprov.