:

Hur funkar antagning se?

Innehållsförteckning:

  1. Hur funkar antagning se?
  2. Vad betyder urval pågår antagning?
  3. Hur fungerar ansökan till högskolan?
  4. Hur gör man för att söka till högskola?
  5. När får man veta om man kommit in på högskolan?

Hur funkar antagning se?

Du som har gjort en sen anmälan kan bli antagen om det blir en ledig plats på den utbildning du har sökt. Om du blir antagen får du ett antagningsbesked. Du kommer också bli kontaktad av universitetet/högskolan. Du kan även logga in på Mina sidor och där se om du är antagen till utbildningen.

Vad betyder urval pågår antagning?

När det är fler behöriga sökande än det finns platser till en utbildning, fördelas platserna genom urval. När det inte finns lika många platser som det finns sökande till en utbildning, görs ett urval bland de sökande som är behöriga. ...

Hur fungerar ansökan till högskolan?

Hur ansöker jag? På antagning.se kan du anmäla dig till program, kurser och kurser inom program i en och samma anmälan. Du kan anmäla dig på två sätt, antingen via en webbanmälan eller genom att skicka ett brev. För att kunna göra en webbanmälan måste du först skapa ett konto.

Hur gör man för att söka till högskola?

På antagning.se kan du anmäla dig till program, kurser och kurser inom program i en och samma anmälan. Du kan anmäla dig på två sätt, antingen via en webbanmälan eller genom att skicka ett brev. För att kunna göra en webbanmälan måste du först skapa ett konto.

När får man veta om man kommit in på högskolan?

9 juli – äntligen får du svar! Antagningsbeskedet kommer i form av ett mejl där du ombeds gå in på Mina Sidor på Antagning.se. Kom ihåg att du måste svara för att behålla din plats. 24 juli – sista svarsdag.