:

Hur skriver man över en hund?

Innehållsförteckning:

  1. Hur skriver man över en hund?
  2. Hur anmäler man vanvård av djur?
  3. Hur hittar jag min hunds Chipnummer?
  4. Hur gör man ägarbyte på en hund?
  5. Hur lång tid tar ett ägarbyte hund?
  6. Kan man anmäler djurplågeri?
  7. Hur anmäler man till länsstyrelsen?

Hur skriver man över en hund?

E-tjänst där du kan registrera din hund, göra ägarbyte och ändra uppgifter om dig eller din hund. E-tjänst där du som fått brev om att bekräfta uppgifterna om din hund kan logga in och bekräfta eller ändra uppgifterna. Du som privatperson kan söka uppgifter om hundar och ägare genom chipnummer och tång-id.

Hur anmäler man vanvård av djur?

Om du ser eller tror att ett djur far illa ska du göra en anmälan till djurskyddshandläggaren hos din länsstyrelse. Om det är akut och du inte kan nå länsstyrelsen kan du kontakta polisen som är skyldiga att utreda brott mot djurskyddslagen alternativt djurplågeri. Du kan kontakta polisen även om det inte är akut.

Hur hittar jag min hunds Chipnummer?

Hej! Hundens registreringsnummer hittar du på registreringsbeviset. Är det en hund utan stamtavla är det chipnumret som ska fyllas i.

Hur gör man ägarbyte på en hund?

Genom att registrera ägarbytet i Hundregistrets e-tjänst med hjälp av bankID. Du behöver ha tillgång till tidigare (eller blivande) ägares personnummer och hundens chipnummer eller tångID för att kunna göra ägarbytet i e-tjänsten. 2. Du kan även skicka in ägarbytet på den här blanketten.

Hur lång tid tar ett ägarbyte hund?

Efter att vi tagit emot din blankett kan det dröja någon vecka innan uppgifterna är införda i registret. Är du nyfiken på om du och din hund finns med i registret, sök med hjälp av hundens id-nummer på DjurID.se. Ungefär en vecka efter att uppgifterna är registrerade får du en bekräftelse med posten.

Kan man anmäler djurplågeri?

När ett djur blir utsatt för vanskötsel eller blir plågat på annat sätt kan det vara ett brott. Polisens roll är att utreda om det rör sig om ett brott. Om du till exempel ser en granne sparka sin hund eller plågar sitt djur på annat sätt ska du anmäla det till polisen. Då kan polisen starta en förundersökning.

Hur anmäler man till länsstyrelsen?

Länsstyrelsen tar emot anmälningar om misskötsel av tama djur. Du kan göra din anmälan genom att göra en webbanmälan eller ringa till oss. Du kan vara anonym när du anmäler via telefon. Kommunerna och polisen har hand om vissa andra ärenden som rör djur.