:

Hur polisanmäler man polisen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur polisanmäler man polisen?
  2. Hur anmäler man tjänstefel?
  3. Vart ringer man polisen?
  4. Kan man polisanmäla en polis?
  5. Vart anmäler man kommunen?
  6. Vilka utreder polisen?

Hur polisanmäler man polisen?

Det finns tillsynsmyndigheter som har som uppgift att granska polisen. Dessutom finns det en massa lagar och regler som styr vad en polis får och inte får göra mot dig. Om tillsynsmyndigheten tycker att polisen har gjort fel uttalar de kritik.

Hur anmäler man tjänstefel?

Eftersom det är ett brott går det att anmäla till Polismyndigheten. Detta kan du göra genom att besöka en polisstation eller kontakta polisen på telefonnummer 11414.

Vart ringer man polisen?

Vill du tipsa polisen om ett pågående brott ska du ringa 112. Är det inte en akut situation, ring 114 14.

Kan man polisanmäla en polis?

Anmäla polisen Om du tycker att polisen har behandlat dig illa eller på annat sätt gjort något felaktigt, anmäler du händelsen till polisen. Ring 114 14 eller besök en polisstation. Berätta att du vill anmäla en polis så får du prata med en person som är behörig att ta upp en sådan anmälan.

Vart anmäler man kommunen?

JO är en förkortning för Justitieombudsmannen. Via anmälningar som allmänheten skickar in kontrollerar JO att domstolarna och de statliga och kommunala myndigheterna följer våra lagar. Vem som helst som tycker att en domstol eller myndighet har gjort något fel, har rätt att göra en JO anmälan.

Vilka utreder polisen?

Avdelningen för särskilda utredningar, SU, är en fristående och oberoende avdelning inom Polismyndigheten som utreder misstänkta brott som bland annat polisanställda, polisstudenter, domare och åklagare kan ha gjort sig skyldiga till.