:

Var anmäler jag Arbetsförmedlingen?

Innehållsförteckning:

  1. Var anmäler jag Arbetsförmedlingen?
  2. Hur anmäler man sig till a-kassa?
  3. Kan man besöka Arbetsförmedlingen?
  4. Hur hittar jag min handläggare på Arbetsförmedlingen?
  5. Var klagar man på Arbetsförmedlingen?
  6. Vad ska man skicka in till A-kassan?
  7. När kan man anmäla sig till Arbetsförmedlingen?
  8. Vad gör man om man blir arbetslös?

Var anmäler jag Arbetsförmedlingen?

Skriv in dig. Du kan skriva in dig på Arbetsförmedlingen din första arbetslösa dag på vår webbplats med e-legitimation. Kontakta din a-kassa och ansök om ersättning. Har du frågor om a-kassan och ditt medlemskap kontaktar du a-kassan direkt.

Hur anmäler man sig till a-kassa?

Hur söker jag ersättning från a-kassa?

  1. Skriv in dig hos oss första dagen du är arbetslös.
  2. Kontakta din a-kassa och ansök om ersättning. Det gör du enklast genom att logga in på din a-kassas webbplats.

Kan man besöka Arbetsförmedlingen?

På ett servicekontor får du hjälp med enklare ärenden som rör Arbetsförmedlingen. Du behöver inte boka tid för att besöka ett servicekontor. I vissa ärenden behöver du ibland en bokad tid med oss, på många orter har vi därför egna kontor och andra lokaler där vi kan möta dig.

Hur hittar jag min handläggare på Arbetsförmedlingen?

Men räcker inte hjälpen på webbplatsen går det alltid bra att ringa och prata med en arbetsförmedlare på 0771-416 416 eller chatta. Loggar du in med bank-id får du hjälp med ditt ärende.

Var klagar man på Arbetsförmedlingen?

Enklaste sättet att få svar snabbt är att ställa din fråga i vår chattbot. Har du frågor om ditt personliga ärende kan du ringa eller chatta med en arbetsförmedlare. Om du har fått en varning eller minskad ersättning från din a-kassa kan det bero på till exempel: att du inte aktivt har sökt jobb.

Vad ska man skicka in till A-kassan?

Arbetsgivarintyget är en blankett som du ska skicka till a-kassan när du ansökt om ersättning. A-kassan använder den som underlag när de utreder vilken ersättning du har rätt till. Har du haft flera olika anställningar ska du skicka in ett arbetsgivarintyg för varje anställning.

När kan man anmäla sig till Arbetsförmedlingen?

När ska jag skriva in mig? Det är viktigt att du skriver in dig hos oss senast första dagen du är arbetslös. Då kan a-kassan bedöma din rätt till ersättning från första arbetslösa dagen.

Vad gör man om man blir arbetslös?

Om du blir arbetslös Om du blivit uppsagd och din arbetsgivare har kollektivavtal har du rätt att få hjälp av ett trygghetsråd som ger dig råd och stöd på vägen mot ett nytt jobb. Du kan också ha rätt till extra ersättning därifrån. Vilket trygghetsråd du tillhör beror på vilket kollektivavtal din arbetsgivare har.