:

När lägga ny gräsmatta?

Innehållsförteckning:

  1. När lägga ny gräsmatta?
  2. När kan man lägga gräs på rulle?
  3. Vilken jord använder ni när nytt gräs ska läggas?
  4. Kan man rulla ut gräs på befintlig gräsmatta?
  5. När ska man Toppdressa?
  6. Hur anlägger man gräs på rulle?
  7. Var köper man gräs på rulle?
  8. Kan man så gräs med planteringsjord?
  9. Hur tjock är gräs på rulle?
  10. När ska man använda Dressjord?

När lägga ny gräsmatta?

Du kan anlägga en gräsmatta när som helst under vår till höst. Det bästa, om du ska så själv, är att göra det när jorden är varm i juni–juli (beroende på var i Sverige du bor). Du kan också så på hösten och låta gräset vila under vintern.

När kan man lägga gräs på rulle?

Färdig gräsmatta på rulle är en färskvara och måste rullas ut samma dag som den anländer eller avhämtas. Vid varmt väder, över 20 grader, ska rullgräset läggas omgående när gräsmattan anländer till tomten/ytan eftersom gräsmatta tar skada av värme.

Vilken jord använder ni när nytt gräs ska läggas?

Vi rekommenderar matjord. Något som är likvärdigt matjord är exempelvis gräsmattejord, anläggningsjord och toppdressjord. Vi rekommenderar matjord för att den är fuktighetshållande och det ger en lättskött gräsmatta. Minst 5 cm med ny jord ska tillföras tomten, gärna mer.

Kan man rulla ut gräs på befintlig gräsmatta?

Har men en gammal gräsmatta som skall bytas ut bör man avlägsna den gamla mattan. Man fräser upp området, plockar bort jordklumpar och gammalt gräs. Fyll sedan på med matjord för att nå önskad höjd. ... Ska man fylla på med ett tjockare lager matjord, minst 15 cm, kan befintlig matta ligga kvar.

När ska man Toppdressa?

Använd toppdress för att förbättra en sliten gräsmatta eller skydda utsatta delar av gräsmattan. Toppdress gör att gräsmattan lättare håller kvar fukt och kan ta till sig näringen i gödslet. Toppdressa gräsmattan på våren eller hösten var 3-4 år.

Hur anlägger man gräs på rulle?

Gräsmatta på rulle

  1. Bearbeta jorden ordentligt med en jordfräs.
  2. Fräs ner ett 5 cm tjockt lager med Solmull torv så ökar du jordens mullhalt.
  3. Grundgödsla samtidigt med gräsmattegödsel eller hönsgödsel.
  4. Gör ytan helt jämn och ta bort sten, grova klumpar och rötter. ...
  5. Vältra ytan med en gallervält.

Var köper man gräs på rulle?

Hos Turfman köper du färdigt gräs av högsta kvalitet! Gräs på rulle gör att du har din gräsmatta klar direkt. Våra små rullar är perfekta för dig som gör det själv. Vårt gräs på rulle är tåligt och ger dig en användbar och snygg gräsmatta.

Kan man så gräs med planteringsjord?

Planteringsjord som man köper i säck är INTE lämplig till grässådd eftersom den inte fungerar under tid. Den höga mullhalten gör att det gror snabbt vilket är målet med dessa jordar. Däremot tål den inte belastning och sjunker ihop vilket gör att gräset inte trivs och man kan inte använda gräsmattan med aktiviteter.

Hur tjock är gräs på rulle?

Gräsrullarna är 1 kvm, ca 58cm bred, ca 172 ca lång och ca 2,5 cm tjock. Vikt per rulle är ca 25kg. Gräs är en färskvara, därför finns det ALDRIG något gräs upptaget om det inte är beställt. Beställningen måste göras senast onsdagen i den vecka leverans önskas på fredagen.

När ska man använda Dressjord?

Dressjord ger en tät, fin och grön gräsmatta som inte låter mossa och ogräs att ta över. Den bästa tiden att dressa gräsmattan är på våren, när gräset kommer igång och växer.