:

Hur stor är en tumlare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stor är en tumlare?
  2. Är tumlare farliga?
  3. Hur många tumlare finns det på Västkusten?
  4. Hur många tumlare finns det i Sverige?
  5. Hur många tumlare finns det?
  6. Hur länge kan en tumlare hålla andan?
  7. Är tumlaren en?
  8. Var finns tumlare i Östersjön?

Hur stor är en tumlare?

Tumlaren är gråsvart på ryggen, med ljusgrå sidor och vit mage. Kroppen är spolformad och har en låg, triangelformad ryggfena. Huvudet är runt, med en trubbig nos. Som vuxen blir tumlaren som mest 180 cm lång och väger cirka 75 kg.

Är tumlare farliga?

Gråsälar kan vara aggressiva. De har, förutom tumlare, även rapporterats döda knubbsälar och en hund.

Hur många tumlare finns det på Västkusten?

Tumlare vanlig på västkusten Omkring 23 000 tumlare uppskattas finnas i danska och svenska vatten i Skagerrak och Kattegatt. I Östersjön, däremot, är populationen bara en spillra av vad den en gång var och akut hotad enligt rödlistan.

Hur många tumlare finns det i Sverige?

Tumlaren är en av världens minsta valar och den enda valarten som lever permanent i svenska vatten. Den unika population som lever i egentliga Östersjön är akut hotad, med bara några hundra individer kvar. Utseende: Tumlaren är gråsvart på ryggen, med ljusgrå sidor och vit mage.

Hur många tumlare finns det?

Tumlaren är en av världens minsta valar och den enda valarten som lever permanent i svenska vatten. Den unika population som lever i egentliga Östersjön är akut hotad, med bara några hundra individer kvar.

Hur länge kan en tumlare hålla andan?

En väldigt liten val! Det är väldigt lite jämfört med blåvalen som kan bli upp till 30 meter lång och väga 200 000 kg. Alla valar är däggdjur och måste andas luft. Tumlaren kan hålla andan i upp till 6 minuter men brukar oftast komma upp till ytan och andas oftare än så. Hur länge kan du hålla andan?

Är tumlaren en?

Tumlare (Phocoena phocoena) är en skygg liten val som förekommer i våra kustvatten, och som behöver skyddade områden där den kan föda sina ungar. I Östersjön finns en helt egen population tumlare som nu är akut hotad.

Var finns tumlare i Östersjön?

Utseende: Tumlaren är gråsvart på ryggen, med ljusgrå sidor och vit mage. Ryggfenan är låg och triangelformad, och nosen trubbig. Östersjötumlarna rör sig i stora delar av södra Östersjön, ungefär från öster om Bornholm upp till Ålands hav.