:

Hur skyddar man sin katt mot fästingar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur skyddar man sin katt mot fästingar?
  2. Hur skyddar man hunden mot fästingar?
  3. Kan hundar bli smittade av fästingar?
  4. Hur funkar fästingmedel?
  5. Är fästingmedel farligt?
  6. Vad hatar fästingar?
  7. När ska man ge fästingmedel till hund?

Hur skyddar man sin katt mot fästingar?

För att skydda dig själv och katten mot fästingbett kan du tänka på följande:

  1. Använd långbyxor, långärmat och gärna stövlar. ...
  2. Använd gärna ljusa kläder då fästingarna lättare syns då.
  3. Om du befinner dig i ett fästingrikt område – gå igenom både dig själv och katten regelbundet efter ni varit ute.

Hur skyddar man hunden mot fästingar?

För att skydda dig själv och hunden mot fästingbett kan du tänka på följande: Använd långbyxor, långärmat och gärna stövlar. Ha byxorna instoppade i stövlarna och stoppa in den långärmade tröjan innanför byxorna. Använd gärna ljusa kläder då fästingarna lättare syns då.

Kan hundar bli smittade av fästingar?

De allra flesta hundar blir inte sjuka även om en fästing överfört smitta på dem. Symtomen är nedsatt allmäntillstånd, feber, trötthet, ömma, stela leder och hälta som ibland förflyttar sig mellan olika ben, så kallad vandrande hälta.

Hur funkar fästingmedel?

Spot-on medel mot fästingar Vissa spot-on preparat blir kvar i huden och andra absorberas till blodbanan för att sedan utsöndras via avföringen (se tabletter). Fästingmedel som blir kvar i huden tappar effekt av schamponering. ... De flesta spot-on preparat har effekt i cirka fyra veckor mot fästingar.

Är fästingmedel farligt?

Det stämmer att fästingmedel är giftiga då de är utvecklade för att döda fästingar. De flesta fästingmedel verkar som ett nervgift för fästingen som gör att den dör. Läkemedlet är dock utvecklat så att det ska vara så liten risk som möjligt för hunden eller katten att drabbas av några effekter av giftet.

Vad hatar fästingar?

Vitlök - Som de vampyrer de är så hatar de vitlök. Vill du inte lukta bajs ur munnen kan du äta vitlökskapslar. Vitlöken ska tydligen bilda svavelföreningar i kroppen som ger ifrån sig en lukt som fästingarna inte gillar. Tea tree-olja och citrongräsolja - Också starka dofter som fästingarna inte gillar.

När ska man ge fästingmedel till hund?

I de allra flesta fall rekommenderas att valpen är som minst 8 veckor och har uppnått en viss kroppsvikt innan behandling påbörjas. Detta varierar dock mellan de olika preparaten. Läs bipacksedeln noggrant och rådgör gärna med veterinär innan du behandlar din valp med någon form av fästingmedel.