:

Hur skaffar jag nytt BankID?

Innehållsförteckning:

  1. Hur skaffar jag nytt BankID?
  2. Kan man ha flera BankID på samma iPad?
  3. Hur aktiverar jag mitt BankID Swedbank?
  4. Kan man ha mer än ett BankID på samma telefon?
  5. Kan man ha mer än ett BankID på samma dator?

Hur skaffar jag nytt BankID?

Skaffa Mobilt BankID via appen

  1. Ladda ner BankID säkerhetsapp från App Store eller Google Play till din mobiltelefon.
  2. Logga in i bankappen med din säkerhetsdosa. Har du ingen? Besök närmaste bankkontor. Tryck på menyraden. Tryck på Övriga tjänster. Tryck på Mobilt BankID. Tryck på Beställ Mobilt BankID.

Kan man ha flera BankID på samma iPad?

Ja, du kan ha upp till tre Mobilt BankID på olika enheter, om du exempelvis både har mobil och surfplatta. Flera personer kan även ha sina Mobilt BankID på samma enhet om det är Android eller iOS.

Hur aktiverar jag mitt BankID Swedbank?

Det första steget är att ladda ner BankID-appen. Logga sedan in i appen eller internetbanken och skapa ett Mobilt BankID för ditt personnummer. Starta därefter BankID-appen i din mobil eller surfplatta och läs av den aktiveringskod/QR kod som du får fram för att aktivera ditt Mobila BankID.

Kan man ha mer än ett BankID på samma telefon?

Ja, ditt BankID är knutet till BankID säkerhetsapp i din mobiltelefon eller surfplatta. Om du har flera mobiltelefoner och/eller surfplattor kan du ha ett BankID kopplat till varje sådan enhet.

Kan man ha mer än ett BankID på samma dator?

Om du har samma BankID på flera datorer behöver du ändra lösenordet på varje dator. Banken rekommenderar dig att inte ha samma BankID på flera datorer. Du kan beställa ytterligare ett BankID och därmed ha ett BankID hemma och ett BankID på en annan dator.