:

Hoe luister je een luisterboek?

Innehållsförteckning:

  1. Hoe luister je een luisterboek?
  2. Kan je een ebook luisteren?
  3. Wat houd een luisterboek in?
  4. Welk bestand is een luisterboek?
  5. Is een luisterboek fijn?
  6. Kan je een eBook laten voorlezen?
  7. Heb je voor een eBook een eReader nodig?
  8. Hoeveel MB kost een luisterboek?
  9. Waarom luisterboeken?

Hoe luister je een luisterboek?

De auteur of een stemacteur leest een boek voor. Je kan zo'n boek vaak luisteren via een app, of bestellen bij een winkel. Je krijgt het bestand dan vaak als mp3-bestand (een muziekbestand die je via je computer kan luisteren of op andere apparaten kan zetten, zoals bij een ePub bij een e-reader).

Kan je een ebook luisteren?

Bij de online Bibliotheek kun je e-books en luisterboeken lenen. Je kunt boeken lenen en lezen in de online Bibliotheek-app, maar ook via onlinebibliotheek.nl. Let op: voor de e-books en luisterboeken heb je een abonnement nodig van de (online) Bibliotheek.

Wat houd een luisterboek in?

Een luisterboek, ook audioboek en vroeger gesproken boek genoemd, is een geluidsopname van een voorgelezen boek of een ingesproken reeks van hoorcolleges gegeven door docenten. ... Het gaat dan om oude boeken, die vrij zijn van auteursrechten, of boeken die door de schrijver beschikbaar zijn gesteld.

Welk bestand is een luisterboek?

Een luisterboek (audioboek) is een geluidsopname van een voorgelezen boek. Luisterboeken worden uitgebracht op CD of als bestand dat u kunt downloaden (MP3). Sommige luisterboeken kunt u bestellen in beide formaten.

Is een luisterboek fijn?

Vaak komen ze stuiterend uit school, met een luisterboek kunnen ze zich even in de wereld van het boek terugtrekken. ☆Het is een fijne manier om boeken uit te proberen. Vinden ze het boek echt leuk, dan kun je het ook nog kopen. ☆Er zitten ook veel ebooks in de bibliotheek van Storytel.

Kan je een eBook laten voorlezen?

Google heeft een voorleesfeature ingebouwd in zijn e-book-app voor de Google Books-dienst. Wanneer de nieuwe functionaliteit wordt ingeschakeld, zet de software de tekst van een boek automatisch om in spraak.

Heb je voor een eBook een eReader nodig?

Een boek dat gelezen kan worden op een elektronisch apparaat dat beschikt over een beeldscherm en de juiste software. Dat maakt dat een ebook gelezen kan worden op een speciaal apparaat dat e-reader genoemd wordt, maar tevens op een laptop, tablet-pc, desktop-pc of een smartphone.

Hoeveel MB kost een luisterboek?

Een luisterboek in mp3-formaat varieert van 80 MB tot 600 MB (voor een luisterboek van meer dan 10 uur). Er passen dus eenvoudig meerdere luisterboeken op een mobiele telefoon of mp3-speler.

Waarom luisterboeken?

Passend lezen bij leesbeperking Als iemand in de familie visueel gehandicapt is, zijn luisterboeken een uitkomst. Voor iedereen met een leesbeperking biedt het een passende oplossing. Ook voor kinderen met dyslexie. Zij kunnen zich dan richten op de inhoud en zijn minder met de techniek bezig.