:

Hoe werkt een AIS?

Innehållsförteckning:

  1. Hoe werkt een AIS?
  2. Welke AIS?
  3. Waar staat AIS voor?
  4. Welke AIS transponder?
  5. Is AIS verplicht?
  6. Wat is AIS boot?
  7. Wat is een AIS antenne?
  8. Hoe krijg ik een Mmsi nummer?
  9. Hoe kom ik aan een Mmsi nummer?

Hoe werkt een AIS?

Hoe werkt het? Het systeem bestaat uit een transponder/receiver. De transponder zendt een signaal uit met je ingebouwde identificatie, het z.g. MMSI-nummer (Maritime Mobile Service Identity). Er wordt informatie verzonden over de scheepsnaam, de radioroepnaam, het soort vaartuig, de positie, koers en snelheid.

Welke AIS?

Volgens de nieuwe regels van Rijkswaterstaat bent u verplicht AIS type A aan boord te hebben. Deze leveren wij niet. Een AIS-apparaat zendt en ontvangt de AIS-signalen via een VHF-antenne. Velen van u hebben al een VHF-antenne op uw schip gemonteerd, vaak is deze aangesloten op uw marifoon.

Waar staat AIS voor?

Registreer uw AIS-transponder (Automatic Identification System) bij Agentschap Telecom. Zorg ervoor dat de MMSI, de scheepsnaam en radioroepnaam goed geprogrammeerd staan. Voor AIS hebt u het Basiscertificaat Marifonie nodig.

Welke AIS transponder?

AIS class A of B. AIS staat namelijk voor Automatic Identification System. Deze transponder of transceiver geeft bijvoorbeeld de positie, identificatie, soort schip, snelheid, lading, koers et cetera weer van schepen onderling.

Is AIS verplicht?

AIS verplicht Het gebruik van AIS is sinds 2016 verplicht op wateren waar het Binnenvaartpolitiereglement(externe link) (BPR) geldt. Op de Rijn moeten schepen ook beschikken over een verplichte elektronische vaarkaart (Inland-ECDIS(externe link) ).

Wat is AIS boot?

AIS is een systeem dat automatisch de identiteit en de positie van een schip via een marifoonkanaal uitzendt (transponder). AIS staat voor Automatic Identification System. Oorspronkelijk ontwikkeld voor de zeevaart, wordt AIS ook toegepast in de pleziervaart.

Wat is een AIS antenne?

AIS (Automatic Identification System) werd enkele jaren geleden geïntroduceerd om de veiligheid op het water te vergroten. De AIS transponder biedt betrouwbare informatie over de positie en identiteit van schepen onderling en de omgeving.

Hoe krijg ik een Mmsi nummer?

AIS transponders zijn (verplicht) voorzien van een MMSI-nummer-nummer. Dit nummer koppelt je identiteit -als gebruiker van zendfrequenties- aan het AIS-apparaat. Een MMSI-nummer vraag je persoonlijk aan bij Agentschap Telecom.

Hoe kom ik aan een Mmsi nummer?

AIS transponders zijn (verplicht) voorzien van een MMSI-nummer-nummer. Dit nummer koppelt je identiteit -als gebruiker van zendfrequenties- aan het AIS-apparaat. Een MMSI-nummer vraag je persoonlijk aan bij Agentschap Telecom.