:

Vad är det för statsskick i Syrien?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är det för statsskick i Syrien?
  2. Vad är det för religion i Syrien?
  3. Hur ser naturen ut i Syrien?
  4. Varför är det inbördeskrig i Syrien?
  5. Vad odlar man i Syrien?
  6. Vad är det för klimat i Syrien?
  7. Vad tror druser på?
  8. Vad tror alawiter på?
  9. Vad jobbar folk med i Syrien?
  10. Hur lever man i Syrien?

Vad är det för statsskick i Syrien?

Unitary state TotalitarianismSemi-presidential systemOne-party state Syria/Government

Vad är det för religion i Syrien?

Trots att Syrien är starkt dominerat av islam är landet officiellt sekulärt. Däremot måste statschefen enligt författningen vara muslim. De flesta av invånarna bekänner sig till islams huvudinriktning sunni, men president Bashar al-Assad och många inom det styrande skiktet är alawiter.

Hur ser naturen ut i Syrien?

Syrien, vars gränser stakats ut av tidigare kolonialmakter, ligger i östra Medelhavsområdet och domineras av öken, stäpp och berg. Längst i väster har ganska god nederbörd skapat bördiga jordar, medan möjligheten att bedriva jordbruk i de ökenartade områdena i öster är helt beroende av vattnet från floden Eufrat.

Varför är det inbördeskrig i Syrien?

Konflikten i Syrien inleddes i mars 2011 då demonstrationer mot den syriska regimen brutalt slogs ned. Konflikten har sedan dess utvecklats till ett krig som orsakat hundratusentals dödsoffer, mer än sex miljoner internflyktingar och tvingat miljontals människor att fly landet.

Vad odlar man i Syrien?

Syrisk familj odlar ny mark med gammal kunskap De hade olivlundar och tillverkade olivolja och på den drygt en hektar stora odlingen odlade de allt från paprika och kikärtor till vattenmelon samt en populär jättetomat som är känd för regionen. De hade även djur och en 4 000 kvadratmeter stor kycklingfarm.

Vad är det för klimat i Syrien?

Klimat. Syriens kust har ett medelhavsklimat med varma, torra somrar och regniga, milda vintrar. Resten av landet har i allmänhet ett torrt klimat. I sydöst, där Hamadöknen ligger, råder det ett ökenklimat med väldigt varma somrar (över 40 grader).

Vad tror druser på?

Druserna tror inte på att livet är predestinerat. De anser att Gud gav dem intelligensen för att kunna välja och handla själva och att försöka anpassa samhället och levnadsförhållanden så att de passar in i Guds allomfattande plan och kosmiska syfte.

Vad tror alawiter på?

Alawiterna bekänner sig till en gnosticistisk tolkning av islam. Muhammeds kusin och svärson Ali har fått en än större och närmast gudomlig status hos alawiterna, vilket är bakgrunden till deras namn och koppling till shia-grenen av islam.

Vad jobbar folk med i Syrien?

Före kriget var ungefär var femte syrier sysselsatt inom jordbruket, medan nästan en tredjedel av arbetskraften återfanns inom industrin, inklusive gruvor, elförsörjning och byggen.

Hur lever man i Syrien?

Flest människor levde längs kusten i väster samt kring storstäderna Damaskus i söder och Aleppo i norr. På grund av kriget har flera miljoner syrier flytt till grannländerna samtidigt som ännu fler befinner sig på flykt inom landet. Majoriteten av syrierna är araber och de flesta av dem är sunnimuslimer.