:

Var det någon som överlevde Titanic?

Innehållsförteckning:

  1. Var det någon som överlevde Titanic?
  2. Hur många människor var ombord på Titanic?
  3. Hur många överlevande Titanic?
  4. Vilka var ombord på Titanic?
  5. Vad spelade orkestern när Titanic sjönk?
  6. Hur många var ombord på Estonia?
  7. Vilka dog på Titanic?
  8. Hur många hästkrafter hade Titanic?

Var det någon som överlevde Titanic?

Bara runt sjuhundra av dem som fanns ombord på Titanic överlevde och dagarna senare kom de i land i New York. I ett par månader efter katastrofen var Olga sjuk, men hon återhämtade sig hos sin syster Jenny som redan bodde i USA.

Hur många människor var ombord på Titanic?

Under jungfruresan reste 2 207 personer med Titanic. 324 var första klass-passagerare, 277 var andra klass-passagerare, 708 tredje klass-passagerare och 898 arbetare.

Hur många överlevande Titanic?

Av de drygt 3100 personerna ombord räddades under hälften. Anna Kinkaid (född Sjöblom) från Munsala var med på Titanic. Det var meningen att hon och hennes sällskap skulle resa med Adriatic, men resan blev inhiberad på grund av en kolstrejk. För åtta dollar mer flyttades sällskapet till Titanic i en tredjeklasshytt.

Vilka var ombord på Titanic?

Det var cirka 270 meter långt och cirka 28 meter brett. Dess maxfart var ungefär 22 knop eller ca. 41 km/timme och hade tillstånd att ta 3547 människor ombord, 2603 passagerare och 944 besättningsmän. Titanic körde lika fort och kunde ta nästan lika många passagerare som dagens moderna passagerarfartyg.

Vad spelade orkestern när Titanic sjönk?

Säga vad man vill om diamantens förbannelse – men den fanns inte ombord på fartyget. I filmen Titanic spelar orkestern den sorgliga psalmen "Nearer My God To Thee" ("Närmare, Gud, till dig" på svenska) medan fartyget sjunker.

Hur många var ombord på Estonia?

Den 28 september 1994 skedde den största fredstida fartygsolyckan någonsin i nordiska farvatten. 852 passagerare och besättningsmän omkom när Estonia sjönk. 137 personer överlevde olyckan.

Vilka dog på Titanic?

Efter engelsmännen och amerikanerna var svenskarna den tredje största befolkningsgruppen ombord. Sammanlagt fanns 123 svenskar på Titanic varav 89 drunknade och 34 överlevde. Totalt var det 2 201 personer som reste med Titanic och av dessa dog 1 461 personer.

Hur många hästkrafter hade Titanic?

RMS Titanic[redigera | redigera wikitext] RMS Titanic lämnar Southampton för New York för första och sista gången . Två fyrcylindriga trippelexpansionsångmaskiner à 15 000 hk vid 75 varv/min till två yttre propellrarna. En lågtrycksångturbin à 16 000 hk till den mittre propellern.