:

Vad ska man ta för tandvärk?

Innehållsförteckning:

 1. Vad ska man ta för tandvärk?
 2. Vad kan tandvärk bero på?
 3. Kan man ta Alvedon för tandvärk?
 4. Kan man sjukskriva sig för tandvärk?
 5. Kan tandvärk försvinna av sig själv?
 6. Kan man få smärtstillande mot tandvärk?
 7. Kan tandvärk vara farligt?
 8. Kan man ta Citodon mot tandvärk?
 9. Kan man få bidrag för tänder?
 10. Är de farligt med en infekterad tand?

Vad ska man ta för tandvärk?

Om du upplever smärta kan det lindras med olika typer av receptfria värktabletter.

 • Alvedon 500 mg. Paracetamol, munsönderfallande tablett, 16 st. ...
 • Alvedon 500 mg. Paracetamol, filmdragerad tablett, 20 st. ...
 • Ipren 400 mg. Ibuprofen, filmdragerad tablett, 30 st. ...
 • Naproxen Orifarm 250 mg. ...
 • Panodil 500 mg. ...
 • Ibuprofen Orifarm 400 mg.

Vad kan tandvärk bero på?

En vanlig orsak till tandvärk är att tandens nerver har blivit inflammerade. Oftast beror detta på att man fått ett djupt kariesangrepp, det vill säga ett djupt hål i en tand. Men även en djup lagning, en spricka i tanden, en krånglande visdomstand eller blottade tandhalsar kan göra att du får ont i tanden.

Kan man ta Alvedon för tandvärk?

Inflammatorisk värk Vid till exempel tandvärk eller värk i leder och muskelfästen kan du även ha en inflammation. Då har NSAID bättre effekt än paracetamol.

Kan man sjukskriva sig för tandvärk?

Det är inte ett krav att du behöver ett läkarintyg. Om du har gått till din tandläkare länge och han eller hon väl känner till din sjukdom så kan tandläkaren bestämma om det behövs läkarintyg eller inte. Tandläkaren som behandlat dig får sedan pengar av Försäkringskassan för din behandling.

Kan tandvärk försvinna av sig själv?

Om du har tandvärk är det viktigt att du kontaktar din tandläkare. Tandvärken kommer troligen inte att försvinna av sig själv och därför är det nödvändigt att undersöka för att klargöra orsaken till smärtan. Har du mycket tandvärk kan du under tiden ta smärtstillande medel.

Kan man få smärtstillande mot tandvärk?

När tandvärken slår till vill man snabbt ha lindring. Som tur är kan man ofta lindra tandvärk med hjälp av smärtstillande värktabletter.

Kan tandvärk vara farligt?

En del sjukdomar, som till exempel bihåleinflammation och käkledsinflammation, kan ge värk i ansiktet som kan missuppfattas som tandvärk. Tandvärk är inte farligt, men det kan vara mycket plågsamt.

Kan man ta Citodon mot tandvärk?

Vad Citodon är och vad det används för Kodein hör till en grupp läkemedel som kallas opioidanalgetika och som verkar genom att lindra smärta. Det kan användas ensamt eller i kombination med andra smärtstillande medel såsom paracetamol. Citodon används mot värk och smärtor.

Kan man få bidrag för tänder?

Tandvårdsbidraget är 600 kronor per år till och med det år du fyller 29. Sedan blir det 300 kronor om året fram till och med det år du fyller 64. Efter det höjs det till 600 kronor igen. Du kan spara bidraget för ett år och lägga ihop det med bidraget för nästa år.

Är de farligt med en infekterad tand?

Symptom för en tandinfektion inkluderar ofta svullnad, smärta och överkänslighet i det drabbade området. En infektion i tanden kan vara farligt dåutan behandling kan en tandinfektion spridas till andra områden i käken, bihålorna, halsen och i värsta fall till hjärnan.