:

Vad är gamla mynt och sedlar värda?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är gamla mynt och sedlar värda?
  2. Vad gör man med gamla kopparmynt?
  3. Hur mycket är en enkrona värd?
  4. Finns det värde i gamla mynt?
  5. Vem köper gamla mynt och sedlar?
  6. Vad ska man göra med gamla sedlar?
  7. Finns det något värde i gamla sedlar?
  8. Hur mycket är ett silvermynt värt?
  9. Vad är gamla Enkronor värda?

Vad är gamla mynt och sedlar värda?

De gamla ogiltiga mynten 1-, 2- och 5-kronor har inte längre något värde. Därmed kan du inte längre lösa in dem på en bank eller hos Riksbanken. Läs mer på Riksbankens hemsida under Sedlar och mynt - Frågor och svar.

Vad gör man med gamla kopparmynt?

Mynt som inte längre är giltiga betalningsmedel kan varken lösas in på bankerna eller hos Riksbanken. Mynten kan betraktas som metallskrot och kan därför lämnas till metallåtervinning.

Hur mycket är en enkrona värd?

Enkronan[redigera | redigera wikitext] Enkrona är ett mynt värt 1 krona i t. ex. den svenska, norska, danska, isländska och tjeckiska valutan.

Finns det värde i gamla mynt?

En bra tumregel är att cirkulerade mynt som tillhör kronperioden, alltså från 1874 och framåt, oftast bara har metallvärde. Mynt som innehåller silver kan ändå ha ett betydande värde beroende på hur priset på silver är för tillfället. Mynt från vikingatiden och medeltiden är efterfrågade av många samlare.

Vem köper gamla mynt och sedlar?

Om du skall sälja dina mynt, lita inte på oserösa handlare utan vänd dig till Svenska Myntföreningen. Hos oss kan du sälja dina mynt tryggt och säkert.

Vad ska man göra med gamla sedlar?

Riksbanken har möjlighet att lösa in alla svenska ogiltiga sedlar, oavsett hur gamla de är. För det tar Riksbanken ut en avgift på 200 kronor som dras från totalbeloppet.

Finns det något värde i gamla sedlar?

Det finns faktiskt bara ett enda ställe där du fortfarande kan lösa in dina gamla sedlar. Det är riksbanken och här kan du lösa in dina sedlar om du är beredd att betala deras avgift på 100 kronor. Förutom detta måste du också kunna bevisa att du äger sedlarna för att undvika att dem är förfalskningar.

Hur mycket är ett silvermynt värt?

Silvermynt

ValörPeriodInköpspris
1 kr(68) **12,50 kr
2 kr54,50 kr
2 kr25,50 kr
5 kr1935102,50 kr

Vad är gamla Enkronor värda?

Även på 1900-talet tillverkades många svenska mynt med värdefulla metaller. Enkronor före 1968 rymmer 40 procent silver, och går att få sålda för ungefär åtta kronor styck.